Eski özel harekatçıya, cesedi yok etmek için orman yakmaktan yeni dava

Antalya'da CHP'li Hasan Haluk Yalçın cinayetiyle ilgili yargılanan eski özel harekatçı Hakan Balcı hakkında cesedi yok etmek için orman yakmaktan ayrı bir dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan eski Özel Harekat Polisi Hakan Balcı hakkında, cesedi yok etmek amacıyla 'orman yakma'dan ayrı dava açıldı. Balcı'nın, bu suçtan da 10 yıldan az olmamak kaydı ile cezalandırılması istendi. Balcı ise yangının, öldürdüğü Hasan Haluk Yalçın'ın sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini ileri sürerek kendini savundu. 

Olay, geçen yıl 28 Eylül tarihinde, Antalya Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Eski arkadaş oldukları belirtilen Hasan Haluk Yalçın ile emekli özel harekat polisi Hakan Balcı, bir mekanda karşılaştı. Tartışan Yalçın ve Balcı, otomobille ormanlık alana gitti. İddianameye göre Hakan Balcı, burada Hasan Haluk Yalçın'ı tabancayla yaralayıp, boğarak öldürdü. Balcı, sonrasında cesedini yakmak için ormanı ateşe verip, bölgeden ayrıldı. Çevredekilerin yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale edip söndüren ekipler Hasan Haluk Yalçın'ın cansız bedeniyle karşılaştı.

7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle yargılanan Hakan Balcı hakkında cesedi yok etmek amacıyla 'orman yakma' suçundan ayrı bir iddianame hazırlandı. Balcı'nın, bu suçtan da 10 yıldan az olmamak kaydı ile cezalandırılması istendi.

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten orman yakma' suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan Hakan Balcı, suçlamaları kabul etmedi. Bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan Balcı savunmasında, “Ben Hasan Haluk Yalçın ile saat 22.00-23.00 sıralarında kavga ettim. O saatten sonra ayrıldım. Yangın ise sabaha karşı saat 05.00 sıralarında çıkmış. Yangını benim çıkarma ihtimalim yok. HTS kayıtlarına göre o saatte orada bulunmadığım ortadadır. Maktul benimle kavga ettikten sonra yaktığı sigaranın izmaritini atmış olabilir. Ölüm olayının da nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum" dedi.

Mahkeme başkanı ise yangının çıktığı yerde ve saatte, yangına neden olabilecek enerji hattı bulunmadığını, meteorolojinin de yıldırım riski olmadığı yönündeki değerlendirmesinin bilirkişi raporuna yansıdığını hatırlatması üzerine Balcı, “Benim ormanı yakma gibi bir düşüncem neden olsun ki? Kaldı ki olayın olduğu yer dere kenarı ve ağaç yok. Ayrıca cesedin de bir kısmı yanmış. Belirtilen adreste de bir dönem orman yanmış" karşılığını verdi. Mahkeme başkanı da bilirkişi raporuna göre yanan alanın yaklaşık 3 dönüm olduğunu hatırlattı. Mahkeme savcısının 'kasten insan öldürme' ve 'kasten orman yakma' dosyalarının birleştirilmesi talebine mahkeme heyeti olumlu bakarak, dosyanın Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi. (DHA)