Eski Kayserispor Başkanı Gözbaşı'ya hakaret eden sanığa 1740 lira ceza

Kayserispor başkanı olduğu dönemde Berna Gözbaşı'ya, sosyal medya üzerinden hakaret eden sanığa 1740 lira para cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayserispor'un eski başkanı Berna Gözbaşı'ya sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Aykut A. 1740 lira para cezasına çarptırıldı

DHA'nın haberine göre, Aykut A. 13 Mart 2021 günü, Kayserispor'un eski başkanı Berna Gözbaşı'ya yönelik sosyal medya hesabından hakaret içerikli bir yorum yaptı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında Aykut A. hakkında iddianame hazırlandı ve “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına şikayetçi Berna Gözbaşı ile sanık Aykut A. katılmazken; Gözbaşı'nın avukatı salonda hazır bulundu.

Aykut A. önceki ifadesinde, “Bu sözlerin mahkemeye taşınacağını düşünemedim. Hakaret kastım yoktur. Amacım hakaret değildi. Gayri ihtiyari bir tepkiydi. Pişmanım. Özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Kararının açıklayan mahkeme, sanık Aykut A.'yı, “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 87 adli gün karşılığı 1740 lira para cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezasının hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)