Eski Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Serdar Atasoy tutuklandı

FETÖ davasında adli kontrolle serbest bırakılan eski general Serdar Atasoy, önceki ifadesini reddetmesi üzerine tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturmasında itirafçı olduktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan eski Tuğgeneral Serdar Atasoy, tanık olarak dinlendiği mahkemede eski ifadesini reddetmesinin ardından tutuklandı.

Hakkındaki yakalama kararının ardından dün gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Serdar Atasoy, "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuksuz yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Atasoy'un önceki beyanlarını inkar ettiğine ilişkin duruşma zabıtlarını da inceleyen mahkeme, sanığın tutuklanmasına hükmetti.

Serdar Atasoy, kararın ardından cezaevine götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2017 yılında Erzincan’da gözaltına alınan Serdar Atasoy hakkında 2019’da takipsizlik kararı vermişti.

Atasoy, 2020 yılında Yüksek Askeri Şura kararlarıyla tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'na atanan Serdar Atasoy, 2021'in ocak ayında emekli oldu.

21 Ocak 2021'de 2 tuğgeneralle birlikte hakkında yeniden gözaltı kararı verilen Serdar Atasoy bu kez itirafçı olmuştu.

Serdar Atasoy, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "FETÖ üyeliği" suçundan yargılanan eski albay Yıldırım Güneş'in davasında, dün tanık olarak dinlendi.

Güneş'i Harp Okulu'ndan tanıdığını, ayrıca Harp Akademisi'nde iki yıl beraber öğrenim gördüğünü anlatan Atasoy, "Daha sonra görev nedeniyle Yıldırım Güneş'i gördüğüm oldu. Ancak örgütsel olarak tanımıyorum kendisini" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, Atasoy'un soruşturma aşamasında, Güneş için "Bu şahıs benim devre arkadaşımdır. Kurmaylık sınavı sonrasında akademiye birlikte gittiğim kişidir. Bu şahıs da örgütten idi" dediği ifadesini okudu.

Güneş'in örgütsel bir ilişkisinin olduğuna dair beyanda bulunmadığını iddia eden Atasoy, itiraf içeren ifadesinin baskıyla alındığını ileri sürdü.

Atasoy, "Yıllar önce örgütle temasımı kesmiş bir insanım. Zaten o zaman örgüt olduğunu bilseydim böyle bir yapı içerisinde olmazdım" ifadelerini kullandı.

Önceki beyanlarını inkar ettiğine ilişkin tutulan duruşma zaptı Atasoy'un yargılandığı Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (ANKARA/AA)

Etiketler Serdar Atasoy FETÖ