Eski JİTEM itirafçısı Murat İpek bir kadını ağır yaraladı

Eski JİTEM itirafçısı olan korucu Murat İpek, Diyarbakır'da Aleyna Avcı'yı silahla vurarak ağır yaraladı. İpek kayıplara karıştı.

Murat İpek (solda) ve Murat Demir JİTEM'in cinayetlerine ilişkin itiraflarda bulunmuşlardı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde korucubaşı ve eski JİTEM itirafçısı Murat İpek, 21 yaşındaki Aleyna Avcı'yı silahla vurdu. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı olan Avcı ağır yaralandı.

Jinnews'un haberine göre, halen Eğil ilçesinde korucubaşı olarak görev yapan itirafçı Murat İpek, 5 Şubat günü Aleyna Avcı'yı görüşmek için Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi yeni stadyum mevkiine çağırdı. Murat İpek üzerinde taşıdığı ateşli silahla Aleyna Avcı’yı katletme girişiminde bulunarak yaraladı.

Saldırıdan sonra İpek, kayıplara karışırken, yaralanan Avcı ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Avcı'nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

MURAT İPEK KİMDİR?

Murat İpek, 1990'lı yıllarda Murat Demir ile birlikte çok sayıda 'faili meçhul' cinayeti işleyen JİTEM ekibinde görev yapmıştı.

1991 yılında PKK’ye katılmak isterken bir grup ile birlikte Şırnak’a giden Murat İpek, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı ve itirafçı oldu. Silopi ve Şırnak emniyet müdürlüklerinde çalışan İpek'in sorgu ve işkencelere katıldığı anlaşıldı. Şırnak’taki 1992 Newroz olayları sonrasında 23 Mart 1992 tarihinde gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi Bişeng Anık’ı, nezarethanede uyurken tüfekle başından vurarak öldürdü. Bişeng Anık’ın cenazesi, üç gün sonra sırtında ve ayak tabanlarında kesici aletle işkence edilmiş halde dedesine teslim edildi. Daha sonra Denizli’ye giden Murat İpek, DEHA TV’nin taranması olayına karıştı ve başka bir çete olayına karışmaktan da kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İtirafçı Murat İpek, 1997’de televizyon programlarına katılarak ve gazetelere itiraflarda bulunarak Bişeng Anık katliamı dahil, işlediği faili meçhul katliamları, bombalamaları ve yasadışı işleri anlattı. Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bunların tümünü inkar etti ve bir süre sonra tahliye edildi.