Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş vefat etti

Eski İçişleri Bakanı ve CHP Milletvekili Hasan Fehmi Güneş vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bülent Ecevit başkanlığındaki hükümette 16 Ocak 1979- 5 Ekim 1979 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Hasan Fehmi Güneş vefat etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu Hasan Fehmi Güneş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Önceki dönemlerde Partimizin Milletvekili ve İçişleri Bakanlarımızdan Hasan Fehmi Güneş'i kaybettik. Ailesine, CHP ailemize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, “Partimizin değerlerinden önceki dönemler milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlarımızdan kıymetli ağabeyimiz #HasanFehmiGüneş’i kaybettik. Ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” derken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'da, “Hasan Fehmi Ağabeyin vefatına çok üzüldüm. Yürekli, yiğit bir siyasetçiydi. Faşizmin kanlı ve karanlık oyunlarını bozmak için yeri geldi hayatını ortaya koydu. Yaşamın hakkını verdi. Allah rahmet eylesin. Büyük ailemiz CHP’ye ve sevenlerine sabır diliyorum” mesajını paylaştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 42. Hükümet İçişleri Bakanı, 18 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş’in vefatı dolayısıyla ailesine, Güven Hastanesi’nde taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Hasan Fehmi Güneş’in oğlu Utkan Güneş ve torunu Hasan Fehmi Güneş’e başsağlığı diledi. Ziyarette, Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.

Hasan Fehmi Güneş, sanatçı Aynur Aydan ile yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)