Eski güreşçi Reşit Karabacak koronadan vefat etti

Kısa süre önce Covid-19'a yakalanan ve kalp krizi de geçiren eski Avrupa şampiyonu güreşçi Reşit Karabacak vefat etti. Karabacak'ın cenazesi bugün defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa şampiyonu eski güreşçi Reşit Karabacak, Covid-19 tedavisi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde vefat etti. Türkiye Güreş Federasyonu'nun açıklamasına göre, 66 yaşındaki Karabacak'ın naaşı, bugün ikindi namazına müteakip Bursa Merkez Dikkaldırım Merkezli Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

Korona virüsüne yakalanan Karabacak bir süre önce de kalp krizi geçirmişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Karabacak için taziye mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, Karabacak'ın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendiğini belirtti ve Türk güreşine verdiği hizmetlerin her zaman hatırlanacağını kaydetti.

REŞİT KARABACAK KİMDİR?

Güreşe 19 yaşında İzmir'de başlayan Karabacak ilk şampiyonluğunu 1 yıl sonra kazandı. 20 yaşında serbest stilde Balkan birinciliği elde eden Karabacak, daha sonra Akdeniz ve Avrupa şampiyonu oldu. Dünya şampiyonalarında dereceleri olan Karabacak, sporu bıraktıktan sonra Güreş Milli Takımı antrenörü olarak görev yaptı. (AA)