Eski dünya şampiyonu boksör Leon Spinks öldü

Dünya ağırsıklet şampiyonluğu Muhammed Ali'den ringde alabilen tek boksör Leon Spinks 67 yaşında vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtilen Spinks, en kısa sürede dünya ağırsıklet şampiyonluğu yaşayan sporcu unvanına sahipti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li eski dünya ağır sıklet ve olimpiyat şampiyonu boksör Leon Spinks, 67 yaşında öldü. Spinks'in ailesi, eski sporcunun bir süredir kanser tedavisi gördüğünü açıkladı.

LEON SPINKS KİMDİR?

1953 yılında ABD'de doğan Spinks, boks hayatının amatör kısmında 178 galibiyet, 7 yenilgi aldı. Bu galibiyetlerin 133'ünü nakavtla alan Spinks, Kanada Montreal'deki 1976 Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklette altın madalya kazandı.

1977'de ilk kez profesyonel boks yapan Spinks, 1978 yılında Las Vegas'taki maçta Muhammed Ali'yi yenerek dünya ağır sıklet şampiyonu oldu. Spinks, daha 8'inci profesyonel maçında bu unvana erişerek, en kısa sürede dünya ağır sıklet şampiyonu olmayı başaran boksör oldu. O tarihte Ali 36, Spinks ise 25 yaşındaydı. Spinks bu galibiyetle "Ali'den dünya şampiyonluğu unvanını ringde alan tek kişi" olmayı başardı. 

Aynı yıl yapılan rövanş maçında Spinks Ali'ye yenilerek unvanını kaybetti. Spinks, profesyonel kariyerinde çıktığı 46 maçın 26'sını kazandı (14'ü nakavt), 17 kez yenildi ve 3 maç berabere bitti. (HABER MERKEZİ)