Eski DSP Genel Başkanı Sezer'den Önder Aksakal'a tepki

DSP Eski Genel başkanı Zeki Sezer, "DSP’nin orada değil, onun tam karşısında olması gerekirdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesi ve AK Parti listelerinden milletvekili seçimlerine girmesi sosyal demokratların ve eski DSP'lilerin eleştirilerine neden oluyor.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç'e konuşan DSP Eski Genel başkanı Zeki Sezer, "İlkesel ve felsefi olarak DSP’nin orada değil, onun tam karşısında olması gerekirdi. DSP’nin varoluş sebebi bunu gerektirir” dedi.

Çetingüleç'in "Ecevit yaşasa kimi desteklerdi?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:  

"CHP ile mütedeyyin kesimi buluşturan, DSP’yi kurduktan sonra “inançlara saygılı laiklik” yaklaşımıyla sağ kesimi sola çekmeyi başaran da Ecevit’tir.

Kendisi sağa kayan değil, sağı sola yaklaştıran liderdir…

Şimdi DSP genel merkezinde oturup milletvekilliği teklifi gelmesini bekleyen tembellerin ondan hiçbir şey öğrenemediği anlaşılıyor.

Oysa Ecevit 1985 yılında 60 yaşındayken DSP ile yeni bir başlangıç yapmış, 1991 yılında 7 milletvekili ile partisini Meclis’e taşımış, 1995 yılında 70 yaşında partisinin milletvekili sayısını 76’ya çıkarmıştır. Ecevit’in DSP’si 1999 genel seçimlerinden yüzde 22.18 oy oranı ve 136 milletvekili ile birinci parti olarak çıkmıştır. Bülent Ecevit, DSP’yi iki kez iktidara taşımış, gazeteler '74’lük devrimci' manşetini atmıştır.

***

DSP’nin Ak Parti milletvekili adayı olan 'mirasyedi' Genel Başkanı Önder Aksakal, kendini temize çıkarmak için bulunduğu yere Ecevit ve Deniz Gezmiş’i de çekmek istiyor.

Önce 'Ecevit yaşasa Cumhur İttifakını desteklerdi' dedi. Sonra Deniz Gezmiş’i ekledi.

Bir sandalye için gözünü o kadar karartmış ki önümüzdeki günlerde “Atatürk yaşasa Cumhur ittifakını desteklerdi” diyebilir!

***

Kısa Dalga’ya konuşan DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer 'İlkesel ve felsefi olarak DSP’nin orada değil, onun tam karşısında olması gerekirdi. DSP’nin varoluş sebebi bunu gerektirir' dedi.

Ama Demokratik 'Sol' Partinin Genel Başkanı bir sağ partiden milletvekili adayı olmayı içine sindirebiliyor. Dahası, gittiği yerde göze girebilmek için CHP’ye 'küffar' diyor." (HABER MERKEZİ)