Eski cumhurbaşkanından Tahran'a 'sertlik' eleştirisi: Sorunu daha da büyütüyor

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi, Mahsa Jina Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan gösterilere karşı hükümetin tavrını eleştirdi, "Her protestonun şiddetle karşılanması sorunu büyütüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyelerinin gözaltında aldığı 22 yaşındaki Mahsa Jina Amini'yi işkenceyle katletmesinin ardından başlayan gösteriler sürüyor. 

Protestolara karşı Tahran yönetiminin tavrı her geçen gün daha da sertleşirken, buna ülke içinden te tepkiler yükseliyor.

AA'nın İran medyasından aktardığına göre, Tahran'daki bir toplantıda konuşan reformistlerin lideri eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Yöneticilerin, halkın kötü yaşam şartlarını görmezden gelmelerinin onların memnuniyetsizliğini sona erdirmediğini aktaran Hatemi, "Eğer toplumda durumun iyiye gitme ümidi kalmazsa halktaki rahatsızlık, umutsuzluğa ve kargaşaya neden olacaktır" dedi.

"Yabancı güçlerin halkın memnuniyetsizliğinden istifade ederek, protestoları istikrarsızlaştırma ve huzur ortamını bozma çabası içinde olabileceklerine" işaret eden Hatemi, "Her protestonun yönetim tarafından şiddet ve sertlikle karşılanması sorunu daha da büyütüyor" ifadelerini kullandı.

Hatemi şöyle devam etti: "Ülkeyi yıkmak, mümkün de değildir, arzu da edilmez. Ancak mevcut durumun devam etmesi, toplumsal çöküşün zeminini anbean güçlendirmektedir. İstikrar ve kalkınmaya en az bedel ödeyerek gidilecek yol devlete güvenini kaybetmiş toplum kesimlerinin itimadını kazanmaktır. Bu da yapısal reformlarla mümkündür." (HABER MERKEZİ)