Eski başhekim vekili yakınına estetik yaptırdı, 16 yılık çalışan işten atıldı

Eski başhekim vekili Süleyman Öden, bir yakınına hastanede estetik yaptırdı ancak işlemin kodu değiştirilerek hastadan para alınmadı. Açılan soruşturma sonucu KBB’de sekreter olan işçi işten atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da, yakınına estetik ameliyatı yaptırıp bunu normal ameliyat gibi gösteren başhekim vekili, olay basına yansıyınca 16 yılık işçinin işine son verdirtti.

Çermik Gazetesi'nden Ferit Aslan'ın haberine göre, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eski başhekim vekili Dr. Süleyman Öden, bir yakınına hastanede estetik operasyon yaptırdığı, ancak bunu normal ameliyat gibi gösterdiğine dair belgeler ile gündeme gelmişti.

OPERASYON KODU DEĞİŞTİRİLDİ

Öden, bir yakınına 26 Temmuz 2023 tarihinde kodu sistemde 180075 olan bir burun estetik ameliyatı yaptırdığını, ancak bu operasyon karşılığında hastane veznesine ödenecek olan 5 bin 182 liranın ödenmemesi için hasta giriş sisteminde operasyonun adının ve kodunun değiştirildiğine dair belgeler haber konusu olmuştu.

Söz konusu hastanın sistemdeki girişine estetik ameliyatı olacağının yazıldığı, ancak daha sonra aynı sistemde kodunun değiştirilip normal nefes alma ile ilgili bir operasyon kodu girildiği görüldü.

Dr. Öden, kendisi ile ilgili haberin belgeleri ile yayınlanmasından sonra soruşturma başlattı. Soruşturmanın tarafı olması nedeniyle yasaya göre soruşturmayı kendisi ve yardımcıları yürütemeyecek olan Öden, soruşturmayı yardımcısına yaptırdı. Soruşturma kapsamında söz konusu log kayıtlarına giren çok sayıda kişi olmasına rağmen, sadece KBB’de sekreter olarak çalışan 16 yıllık işçi A.B.’nin ifadesine başvuruldu. 

Sürekli işçi olarak çalışan ve kanser tedavisi gören A.B, haberin basına sızdırılmasından sorumlu tutularak işine son verdirildi. A.B.,’nin işten çıkartılmaya karşı dava açacağı öğrenildi. 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler diyarbakır estetik