Eski AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve partisinin internet sitesine 'Türk hacker' saldırısı

AP eski Türkiye Raportörü Kati Piri ile üyesi olduğu Hollanda'daki İşçi Partisi'nin internet siteleri saldırıya uğradı. Piri saldırının ardında 'Türk hackerların' olduğunu söyledi. Saldırının "Anka Neferler Tim" adlı hacker grubu tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve eski Türkiye Raportörü Kati Piri ile üyesi olduğu Hollanda'daki sosyal demokrat eğilimli İşçi Partisi'nin (PvdA) internet siteleri, cumartesi öğle saatlerinde "Türk hackerların" saldırısına uğradı. Saldırı nedeniyle Kati Piri ve PvdA'nın internet sitelerine saatlerce erişim sağlanamadı.

İşçi Partisi saldırının "yurtdışı kökenli" olduğunu bildirdi.

BBC Türkçe'deki habere göre, Hollandalı AP üyesi Piri ise, olayın ardından saldırının ardında "Türk hackerların" olduğunu belirtti. Piri, kendisi ve partisine ait internet sitelerine yönelik saldırıları, "eşi görülmemiş ve endişe verici" olarak değerlendirdi.

Kati Piri, saldırının, geçen hafta yaptığı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala ile dayanışma çağrısına bir yanıt olduğunu söyledi.

Twitter'daki "Terör Gerçeği" adlı hesap, saldırının "Anka Neferler Tim" adlı hacker grubu tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.
Anka Neferler Tim hesabından paylaşılan mesajda ise "(…) Hollandalı Siyasetçi Kati Piri ve mensubu olduğu İşçi Partisi'nin sitesini erişime kapattık. Haddinizi bileceksiniz!" ifadeleri yer aldı.

SÜLEYMAN SOYLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Piri, geçen hafta Amsterdam'da düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmıştı.
Demirtaş ve Kavala'ya destek açıklaması yapmıştı. Hollandalı AP Milletvekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isteyerek "Türkiye'deki demokratları desteklemek için konuşmaya devam edeceğim" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Kati Piri'nin Twitter mesajını alıntılayarak, "Çirkin taleplerinle yaşlanacaksın. Ancak kötü isteklerin Türkiye'de hiç gerçekleşmeyecek" yanıtını verdi.

Avrupa Parlamentosu'nda geçen dönem Türkiye Raportörlüğü görevini üstlenen Kati Piri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin uygulamalarını eleştiren raporlara imza atmıştı. Piri bu nedenle daha önce de Türk hackerlerin saldırılarına hedef olmuştu.(Kaynak: BBC Türkçe)