Eski AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı Azerbaycan Büyükelçiliği'ne atandı

AK Parti'de üç dönem milletvekilliği yapan Cahit Bağcı, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Azerbaycan Büyükelçiliği'ne atandı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan kararlara göre 13 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral merkeze alınırken yerine eski AK Parti Milletvekili Cahit Bağcı getirildi.

Bağcı, bu karar sonrası Twitter hesabından paylaştığı teşekkür mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliği görevinden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye Büyükelçi olarak atandım. Bizi bu onurlu ve şerefli görevlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. Destekleri için Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu ‘na çok teşekkür ederim. Köklü dostluk ve kardeşlik ruhuyla ve aşk ile bir işçi arı gibi çalışacağız" ifadelerini kullandı.

CAHİT BAĞCI KİMDİR?

25 Haziran 1964'te Çorum’un Osmancık ilçesinde doğan Bağcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdikten sonra yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde, Doktorasını İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nde tamamladı. 23'üncü, 24'üncü ve 25'inci dönem AK Parti Çorum Milletvekiliği yapan Bağcı, bir süre AK Parti'de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu.