Eşini ve kayınpederini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Kocaeli'de boşanma aşamasındaki eşi ve kayınpederini öldüren sanık, mahkeme heyeti tarafından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederini tabancayla öldüren sanık, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında tutuklu sanık Ömer S. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Ömer S, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadığını belirterek, "Çok pişmanım. Uyuyamıyorum, psikiyatrik tedavi alıyorum" dedi.

Katılan avukatı, olayın tasarlanarak hunharca işlenen bir cinayet olduğunu savunarak, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

AA'nın aktardığına göre, sanık avukatı, müvekkili hakkında verilecek kararda lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın eşi Beyza S. ve kayınpederi Şahin K'ye karşı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Ömer S, 18 Ekim 2022'de, boşanma aşamasında olduğu eşi Beyza S. ile kayınpederi Şahin K'yi Barbaros Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi'ndeki evlerinin önünde tabancayla öldürmüştü.

(HABER MERKEZİ)