Esenler Belediyesi yine gayrimenkul satacak

Esenler Belediyesi 2021 tahmini bütçesini 527 milyon 450 bin lira olarak belirledi. Bu bütçenin 205 milyon 350 bin lirası, taşınmaz satışından karşılanacak.

Esenler Belediyesi bütçesinin yüzde 40'ını taşınmaz satışı oluşturacak.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenler Belediyesi'nin 2021 bütçesi, CHP ve İYİ Partili üyelerin karşı oylarına karşılık AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Daha önce taşınmaz satışlarıyla gündeme gelen belediyenin önümüzdeki yıl da benzer bir bütçe oluşturduğu görüldü. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre bütçenin gelir tablosunda 205 milyon 350 bin lira gayrimenkul satış öngörülmesi dikkat çekti. 

Belediye bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, “2021 bütçesi 527 milyon 450 bin lira. Bu bütçeyi 205 milyon 350 bin lirayla yine taşınmaz satış gelirinden karşılayacağınız görülmekte. Bu da bütçenin yüzde 40’ına denk geliyor. Sonuç olarak bütçeyi gayrimenkul satışı ile oluşturmaktasınız. Esenler Belediyesi’nin taşınmazlarını satıp, bütçeyi denkleştirerek günü kurtarıyorsunuz. Var olanı tüketmek sizin işiniz” eleştirisinde bulundu.