Jimenez, Escobar ile 3 yıl aynı sınıfta okuduktan sonra 15 yıl boyunca kendisiyle hiç görüşmediğini belirterek "Pablo, ortalama bir öğrenciydi, öyle çok göze çarpan bir öğrenci değildi. Çok güzel anılarımız oldu sonra irtibatı kaybettik" dedi.
1980'de Forbes dergisine göre dünyanın en zengin 5. kişisiyken Escobar'ı tekrar gördüğünü anlatan Jimenez, bir arkadaşı sayesinde kendisiyle yıllar sonra konuştuğunu dile getirdi.
Jimenez, Escobar dünyanın en büyük uyuşturucu baronuna dönüştüğünde onunla ünlü "Hacienda Napoles" çiftliğinde bir araya geldiğini söyleyerek, "Pablo, beni büyük bir mutluluk ve coşkuya karşıladı, bana ne iş yaptığımı sordu. Ben de ona fotoğrafçılık yaptığımı anlattım. Beni hayvanat bahçesindeki hayvanların fotoğraflarını çekmem için işe aldı. Sonra zamanla kişisel fotoğrafçısı oldum" ifadesini kullandı.
Escobar'ın siyasi kampanyası süreci dahil aile fotoğrafları, doğum günleri, düğünler, aile partileri gibi fotoğraflarını çektiğini aktaran Jimenez, Pablo'nun ailesiyle son fotoğraflarını da oğlunun doğum gününde çektiğini dile getirdi.