Esad'dan Türkiye'ye Karabağ suçlaması

Suriye yönetimi, Türkiye'yi Dağlık Karabağ'a Suriye'den militan götürmekle suçladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Türkiye'nin Suriye'den cihatçıları Karabağ'a gönderdiğini teyit edebileceklerini' öne sürdü ancak bu konuda 'kanıtların değil göstergelerin olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Ermanistan'la çatışmalarda Azerbaycan'a destek vermek için Suriye'den savaşı taşıdığını iddiasını dile getirenlerin arasına Suriye yönetimi de katıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Türkiye'nin Suriye'den cihatçıları Karabağ'a gönderdiğini teyit edebileceklerini' öne sürdü.

Rus basınına konuşan Esad, bu iddiayı 'kesinlikle teyit edebileceklerini' söylese de "Kanıtımız yok ama göstergelerimiz var" dedi. Esad, "Türkiye Suriye'de farklı ülkelerden gelen teröristleri kullandı. Aynı yöntemi Libya'da kullandılar; Libya'da Suriyeli teröristleri ve belki başka ülkelerden olanları kullandılar. Dolayısıyla aynı yöntemi Dağlık Karabağ'da kullanıyor olmaları çok mümkün çünkü daha önceden söylediğim gibi, bu ihtilafı başlatanlar, teşvik edenler onlar" iddiasında bulundu.

Dağlık Karabağ'daki son çatışmaların ana sorumlusunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Esad, "Davranışlarının farklı nedenlerden ötürü tehlikeli olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Esad, Erdoğan'ın 'Türkiye içinde kamuoyunun dikkatlerini, ülke içindeki davranışlarından başka yöne çekmek için farklı bölgelerde savaş çıkardığını' iddia etti. (DIŞ HABERLER)