Erzincan’da sokaktan toplanan köpekler çöplükte ölü bulundu

Belediye ekiplerinin sokaklardan toplayarak barınağa yerleştirdiği köpeklerin ölü bulunması tepkilere yol açtı. Erzincan Belediyesi’nden "bilgimiz ve kontrolümüz dışında" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

ERZİNCAN - Erzincan’da kent çöplüğüne atılmış onlarca ölü kedi ve köpek bulundu. Belediye araçları ile torbalar içerisinde çöplüğe taşınan hayvanların, belediyenin geçtiğimiz hafta sokaklardan topladığı hayvanlar olduğu iddia edildi. Besleme yapmak için çöplüğe giden hayvanseverlerin yayınladığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

HAYVAN BARINAĞINDAKİ KÖPEKLER İDDİASI

Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk kentteki hayvan katliamına tepki göstererek, onlarca köpeğin öldürüldüğünü belirtti ve arkadaşlarının çektiği görüntüleri paylaştı. Öztürk, "Arkadaşlarımız 50’ye yakın köpeğin cansız bedenini buldu, torbalara koyup çöplüğe atmışlar. Bu köpekler belediyenin toplayıp hayvan barınağına koyduğu canlar. Nasıl olmuş bilmiyoruz, belli değil mi? Öldürmüşler işte!" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yurt dışından gelen bir arkadaşlarının ‘yasak' olduğu gerekçesiyle kendisinden alınarak barınağa götürülen köpeğinin de çöplükten çıktığını belirten Öztürk, "Arkadaşlarımız besleme yapmaya giderken, belediye araçları ile torbaların taşındığını kendi gözleri ile görmüşler. Biz tutanak tuttuk ancak belediye henüz bizimle iletişime geçmiş değil” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE 'BİLGİMİZ DIŞINDA' AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başıboş sokak hayvanlarının toplanması çağrısı sonrası Erzincan Belediyesi, kent genelindeki 340 köpeğin toplanarak barınağa yerleştirildiğini açıklamıştı.

Barınağa götürülen köpeklerin elle tutulduğunu ve uyuşturucu iğne kullanılmadığını belirten Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tacettin Paçacı, hayvanların aşılarının yapılacağını ve belli bir süre sonra kısırlaştırılacağını söylemişti.

Görüntülerin yayınlanması sonrası açıklama yapan Erzincan Belediyesi konuya dair tahkikat ve araştırma başlatıldığını duyurdu. Kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüler nedeniyle üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuz, konuyla ilgili ivedi bir şekilde tahkikat ve araştırma işlemlerine başlamış olup konu bilgi ve kontrolümüz dışında gerçekleşmiş ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Erzincan Belediyesi olarak sokaktaki canlarımızın sağlığı, güvenliği bizler için son derece ehemmiyet taşımaktadır.”

'KÖPEKLER SİYAH POŞETLER İÇİNDE ATILDI'

Hayvan Hakları Federasyonu İzmir temsilcisi Esin Önder, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da bazı iddialarda bulundu. Önder, yasak olduğu gerekçesi ile belediye ekiplerinin topladığı 15 köpekten sadece 7 tanesinin kaldığını belirtti. Paylaşımında işlenen suça bütün kurumların ortak olduğunu yazan Önder, Erzincan Belediyesi’nin açıklamasına da tepki gösterdi.

Önder 60 köpeğin kayıp olduğunu iddia ederek, "Barınağa ve çöplüğe gönüllüler ve STK’lar neden sokulmaz? Resimdeki yasaklı köpek 15 gün önce oradaydı, onunla birlikte 14 can daha, şimdi 7 tane kalmış. Ağır ağır hepsini uyutmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

Önder, barınaktaki hayvanların öldürülerek dışarı atılmasına ilişkin 21 Ocak tarihinde suç duyurusunda bulunduğu bilgisini de paylaştı.

Etiketler erzincan köpek