Erzincan'da yerel seçim sonuçları: MHP'li Bekir Aksun yeniden seçildi

Erzincan'da kesin olmayan göre, MHP'li belediye başkanı Bekir Aksun, yeniden seçildi. Bağımsız aday Yüksel Çakır yüzde 29,24'le ikinci, CHP'li Özge Vataner Özege yüzde 21,08'le üçüncü oldu.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçiminde halk sandık başına gitti. Erzincan'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, saat 16.00'da sona erdi. Oy verme işleminin tamamlanmasıyla oy sayımına geçildi.

2019 seçiminde AK Parti ve MHP'nin ittifak yapmadan kendi adaylarıyla seçime katıldığı Erzincan'da, bu kez ortak aday üzerinde anlaşma sağlandı. Görevdeki MHP'li Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, bu seçime Cumhur İttifakı'nın adayı olarak katıldı.

CHP'nin adayı ise inşaat mühendisi Özge Vataner Özege oldu. 

Eski AK Partili Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, seçime bağımsız adayı olarak katılma kararı aldı. 2009-2014 yılların arasında Erzincan Belediye Başkanı olan Çakır, seçim öncesinde AK Parti'den aday adayı olduğunu açıklamış fakat ittifak kararı sonrasında aday gösterilmemişti.

2019 SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?

31 Mart 2019'daki yerel seçimde MHP'li Bekir Aksun yüzde 42,36'lık oy oranıyla belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği dönemin Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yüzde 33'le ikinci olmuştu.

Oyların yüzde 23'ünü alan CHP adayı İsmail Taş üçüncü, yüzde 0,98'ini alan Saadet Partisi'nin adayı Muharrem Altay dördüncü olmuştu.

Kesin olmayan sonuçlara göre MHP'li Bekir Aksun yüzde 40,25 oy oranıyla yeniden seçildi. Bağımsız aday Yüksel Çakır yüzde 29,24, CHP'li Özge Vataner Özege yüzde 21,08 oy aldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksun, "Bizlere olan güveniniz için teşekkür ederim, Can Erzincan. Kardeşliğin Şehrinde, Erzincan Belediye Başkanlığı için 2’nci dönemimizde bizlere inanan, güvenen, sandığa giderek oylarıyla destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var. Erzincan’ımız için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Sandıkların tamamının açıldığı Erzincan'da resmi olmayan sonuçlara göre seçim sonuçları şu şekilde:

MHP adayı Bekir Aksun: Yüzde 40,45

Bağımsız aday Yüksel Çakır: Yüzde 29,24

CHP adayı Özge Vataner Özege: Yüzde 21,08

YRP adayı Şafak Soy: Yüzde 1,96

İYİ Parti adayı Veda Bingöl: Yüzde 1,61

 

(HABER MERKEZİ)