Erzincan ve Sivas'ta metil alkol zehirlenmesinden 2 kişi öldü

Erzincan'da ve Sivas'ta metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gören 2 kişi vefat etti. Erzincan'da 2, Sivas'ta da 7 kişinin yoğun bakımda tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'da metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 72 yaşındaki H.B. vefat etti. Sivas'ta da 62 yaşındaki B.E.'nin ölümüyle metil alkol zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Erzincan'daki evinde dün alkol içen H.B, bir müddet sonra rahatsızlanınca yakınları durumu 112'ye haber verdi.

Eve gelen sağlık ekipleri rahatsızlanan H.B'yi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Hastanedeki doktorların yaptığı ilk değerlendirmede hastanın metil alkolden zehirlenmiş olabileceği belirtildi. H.B, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öte yandan metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle aynı hastanede K.B. ve Y.A. isimli kişilerin de yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Erzincan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ise olayla ilgili 1 şüpheliyi gözaltına aldı.

SİVAS'TA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Sivas'ın Zara ilçesinde, alkol aldıktan sonra rahatsızlanan B.E. (62) ilçedeki evinde vefat etti.

B.E'nin cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsi işlemlerinin ardından yeniden ilçeye gönderildi.

Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırılan S.P. (54), C.A. (63), M.K. (47), Ö.Y. (45), O.U. (41), Y.K. (50) ve G.K'nin (42) yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor.

Öte yandan gözaltına alınan 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri savcılıkça serbest bırakılırken, operasyon kapsamında A.U. (58) ve İ.A. (37) gözaltına alındı. A.U. ve İ.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

İlçede alkol aldıktan sonra rahatsızlanan Ş.D. (32), kaldırıldığı Zara Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. (AA)