Erzincan Valisinden İliç açıklaması: Maden ile ilgili konu gerekli mercilerce görüşülecek

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "İliç ilçesindeki altın maden ocağında önceliğimiz toprak altındaki 5 vatandaşımızı bulmak. Maden faaliyetleri ile ilgili konu gerekli mercilerce görüşülecek" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Asayiş ve güvenlik verilerine ilişkin basın açıklaması yapan Vali Hamza Gündoğdu, gazetecilerin İliç ilçesinde yaşanan maden faciası ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu ve madenin faaliyetleri konusundaki soruları yanıtladı. Vali Aydoğdu, önceliklerinin toprak altındaki 5 madenciye bir an evvel ulaşarak ailelerin acısını biraz olsun sarmak olduğunu belirtti.

DHA'nın aktardığına göre, maden faaliyetleri ile ilgili konun ise gerekli mercilerce görüşüleceğini ifade eden Aydoğdu şunları söyledi:

"Bu ayın başında TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve her partiden 22 milletvekilini burada ağırladık. Önce valilikte sonra AFAD’da sunumlar yaptık. Daha sonra vekillerimizle birlikte İliç’e gittik. İliç'teki kaymanın olduğu yerde vekillerimiz incelemelerde bulundu. Mangan ocağında çalışmalar elbette devam edecek ama orada Uğur Yıldız’ı çıkardığımız için bütün çalışmalar Sabırlı deresine kaydı. Şu anda bütün çalışmalar Sabırlı Deresi’nde devam ediyor. Yani konteynerin içinde veya yakınında olan 5 işçimizin bulunması için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde diğer işçi kardeşlerimize de ulaşılacağız. Şu anda bizim tek derdimiz bu 5 kardeşimize ulaşmak ve bekleyen ailelerimizin acısını dindirmek. Bunun yanında bütün arkadaşlarımızla beraber ailelerle çok ciddi ilgileniyoruz. Bizim tek derdimiz ailelerimizin acılarını sarmak, beraber hayata tutunmalarına vesile olmak. Bu vesileyle de ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Onların bir derdi varsa bütün birimlerimiz devlet olarak yanında olup problemlerini çözmeye çalışıyoruz.”

İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait altın madeninde, 13 Şubat'ta yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın yamaçtan akması ile heyelan altında kalan 9 işçiden 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı, 5 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Başlatılan soruşturma kapsamında ise 8 kişi tutuklandı.

(HABER MERKEZİ)