Ertuğrul Özkök'ün köşesine tepki: Tam bir zavallılık

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet gazetesi okurlarını haber görünümlü reklamlara karşı uyardı. Bildirici, “Haber görünümlü reklamlar bugün Ertuğrul Özkök’ün köşesinde devam ediyor…” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şans oyunları ihalesini Demirören Grubu'nun kazanmasından sonra sık sık hile iddiaları ortaya atıldı. Gruba bağlı yayın organlarında ise şans oyunları ile ilgili haber görünümlü gizli reklamlar yapılması eleştiri konusu oldu.

Konuyla ilgili tartışma yaratan son örnek bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan Ertuğrul Özkök'ün köşesi ile ilgili yaşanıyor. "Milli Piyango'da ikramiye çıkma olasılığı düştü mü" başlığıyla yayınlanan köşede, oyunları oynatan Demirören şirketi, Sisal'in CEO’su Selim Ergün'le görüşme notları yayınlandı. Söyleşide, Ergün, "Şans oyunları ile ilgili dünyanın her yerinde şehir efsaneleri var. Bu çekilişlere ne kadar güvenmeliyiz? Neye güvenmeliyiz?" sorusuna, “Şimdi bakın, dışarıdan bakıldığında öyle bir şey sanılıyor. Çekilişi sanki biz kendi başımıza yapıyoruz gibi. Oysa bir çekilişin arkasında öylesine geniş ve birbirini kontrol eden bir mekanizma var ki şaşırırsınız” açıklaması yer aldı.

'HABER GÖRÜNÜMLÜ REKLAMLAR'

Faruk Bildirici, Özkök'ün köşesi ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milli Piyango’da KDV’nin Demirörenler için sıfırlandığının ortaya çıkmasından sonra Hürriyet Ekonomi sayfasında başlayan haber görünümlü reklamlar bugün Ertuğrul Özkök’ün köşesinde devam ediyor…” ifadesini kullandı.

‘TAM BİR ZAVALLILIK’

İktisatçı Mustafa Sönmez de, “Gazete hep zararda, Ne yapsın; patron Demirören’in hile hurda dolu kuruluşu, ziftlendikleri Milli Piyango’ya güzelleme döşenmiş Ertuğrul. Tam bir zavallılık.” paylaşımında bulundu.