Erol Evcil'in tesisine çöktüğü Zeki Tanyeri, İsviçre’de hayatını kaybetti

Suç örgütü lideri Erol Evcil’in, İzmir’deki demir çelik tesisine çöktüğü iş insanı Zeki Tanyeri, bir yılı aşkın süredir bulunduğu İsviçre’de 48 yaşında hayatını kaybetti.

Tanyeri (sağda) yaklaşık bir yıldır bulunduğu İsviçre'de tedavi görüyordu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Demir Yumruk’ operasyonu kapsamında tutuklanan Erol Evcil’in, İzmir’deki demir çelik tesisine çöktüğü iş insanı Zeki Tanyeri’nin, dün İsviçre’de 48 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Demir çelik sektörünün tanınmış sanayicilerinden Rıza Kerim Tanyeri’nin oğlu Zeki Tanyeri, uzun bir süredir İzmir Bornova’da bulunan Cer Çelik için süren davalarla gündemdeydi.

Erol Evcil’in ele geçirdiği birkaç demir çelik tesisinden biri olan 500 milyon dolar değerindeki Cer Çelik AŞ, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biriydi. Baba Rıza Kerim Tanyeri’den sonra işlerin başına oğlu Zeki Tanyeri geçmişti.

ÖLÜM HABERİ DÜN AİLEYE ULAŞTI

Halktv'nin haberine göre bir yılı aşkın bir süreden beri İsviçre’de bulunan 48 yaşındaki Zeki Tanyeri, sağlık durumundaki kötüleşme nedeniyle burada tedavi görüyordu. Dün akşam saatlerinde ise aileye Zeki Tanyeri’nin vefat haberi geldi.

'EROL EVCİL NEDEN OLDU'

"Eşimin ölümüne Erol Evcil ve adamları neden oldu” diyen Sezen Tanyeri, cenazenin İstanbul’a getirileceği bilgisini verdi. Tanyeri çiftinin 7 yaşında bir kız çocukları vardı.

Öte yandan, bir süre önce vefat eden Rıza Kerim Tanyeri de 1980’li yılların en önemli sanayicilerinden biriydi. (HABER MERKEZİ)