Ermenistan'da Paşinyan erken seçim için başbakanlıktan istifa etti

Dağlık Karabağ savaşı sonrası yaşanan siyasi kriz sonucunda erken seçim kararı alınan Ermenistan'da, Nikol Paşinyan anayasa gereği başbakanlık görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağlık Karabağ savaşından sonra yaşanan siyasi kriz sonucunda seçim kararı alınan Ermenistan'da, Başbakan Nikol Paşinyan istifa etti. Paşinyan, seçimlerin düzenlenebilmesi için daha önceden muhalefet ve devlet başkanıyla yapılan anlaşma uyarınca görevini bıraktığını açıkladı.

Paşinyan Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, "Devlet başkanı ve siyasi güçlerle yapılan anlaşma çerçevesinde, bugün, 20 Haziran'da erken genel seçim düzenlenebilmesi için istifa ediyorum" dedi. Paşinyan, seçimlerin düzenlenebilmesi için yasa gereği parlamentonun da feshedileceğini ve hükümetin düşeceğini söyledi.

Paşinyan, seçimlerin düzenlenmesine kadar başbakanlık görevlerini anayasa uyarınca vekaleten sürdüreceğini de ekledi.

Azerbaycan'la Dağlık Karabağ'daki savaşın Ermenistan güçlerinin çekilmesiyle son bulmasının ardından, Paşinyan hem ordunun hem muhalefetin tepkisiyle karşı karşıya kalmıştı. Ordudan gelen muhtıraların, Devlet Başkanı Armen Sarkisyan'ın genelkurmay başkanının arkasında durmasının ve süregelen protestoların sonucunda Ermenistan'da erken seçim kararı alınmıştı. (DIŞ HABERLER)