Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Karabağ konusunda tavizlere hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda tavizde bulunmaya hazır olduklarını, ancak Azerbaycan’ın da tavizlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle başlayan çatışmalar sürüyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan son yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ konusunda tavizde bulunmaya hazır olduklarını, ama bunun için Azerbaycan’ın da tavizlerde bulunması gerektiğini belirtti.

Sputnik'teki habere göre Paşinyan yaptığı açıklamada, “İhtilafların çözümü karşılıklı tavizler temelinde gerçekleştirilmeli. Ermenistan, Azerbaycan’ın da hazır olduğu tavizlere hazır” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 4 Ekim'de yaptığı açıklamada, Paşinyan'a tek şartı olduğunu belirterek, ”Topraklarımızdan çıkın. Ama sözde değil, eyleme dökün. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığınızı söyleyin. Azerbaycan halkından dileyin ve Karabağ’ın Ermenistan olmadığını söyleyin. Bize Ermenistan kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesi için bir zaman çizelgesi versin. Bu yapıldığı taktirde ateşkes yeniden sağlanacaktır” ifadelerini kullanmıştı. (Kaynak: Sputnik) 

 

 

(Kaynak: Sputnik)