Ermenilere hakaret etti, 'Kim Kardashian'ı kastettim' dedi, beraat etti

Ermenilere hakaret eden sosyal medya fenomeni Murat Övüç, mahkemede "Sözlerim Kim Kardashian'a yöneliktir" diye savunma yaptı. Mahkeme beraatine karar verdi. Murat Övüç, "İyi ki Türkiye'de adalet var. İyi ki Türkiye'de yargı var. Türkiye'de bulunan bütün Ermenileri çok seviyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, yayınladığı bir videoda Ermenilere yönelik söylediği sözler nedeniyle, "Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama" suçundan yargılandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Murat Övüç, avukatı ve müşteki Simon Çekem geldi.

Murat Övüç savunmasında, "Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye'deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlıya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

“SÖZLERİYLE ATILI SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Müşteki Simon Çekem ise "Sanık, 'Pis Ermeniler' şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Mahkeme, Murat Övüç'ün beraatine karar verdi.

Duruşmanın ardından sosyal medya hesabından video yayınlayan Murat Övüç şöyle dedi: "

"İyi ki Türkiye'de adalet var. İyi ki Türkiye'de yargı var. Adliyeden çıktım, duruşmam vardı. Türkiye'de bulunan Ermeni kardeşlerim bana hakaret ettim diye dava açmış. 2. kez beraat kararı aldım. Türkiye'de bulunan bütün Ermenileri çok seviyorum. Hepsine yardımlarda bulunuyorum. Hayat hepimizin, dünya hepimizin. Bana dava açan Simon Bey'i de çok seviyorum." (ANKA/HABER MERKEZİ)