Erkin: CHP anketinde Kılıçdaroğlu geride, Yavaş ve İmamoğlu öndeydi

Aytunç Erkin, CHP'de gündem olan anketlerin detayını paylaştı, "Yavaş'ın Erdoğan'ın üzerinde çıktığı İmamoğlu'nun da az bir farkla yine yarışı önde tamamladığı sonucuna varılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in, “Ocak'ta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” açıklaması sonrası bahsi geçen anketlerin detaylarını paylaştı. 

Erkin, o dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerinde iki firmaya anket yaptırıldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Firmaların isimlerini vermiyorum sonuçta 'özel' anketler ve açıklama yetkisi CHP yönetiminde. Ancak… Şu bilgileri paylaşabilirim: Ocak ayında yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 4-5 puan önünde çıkıyor. Bu anket CHP liderinin isteği üzerine yapılıyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun sorulduğu anketlerde de Yavaş'ın Erdoğan'ın üzerinde çıktığı İmamoğlu'nun da az bir farkla yine yarışı önde tamamladığı sonucuna varılıyor. Buna rağmen araya şubat depremi giriyor ve tartışma yaşanmıyor. O dönemin CHP yöneticileri mutlaka ama mutlaka o anketleri açıklar diye düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)