Erkan Baş'tan Bakan Tunç'a yanıt: Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Adalet Bakanı Tunç'un Can Atalay'la ilgili açıklamasına yanıt verdi: "Kesinleşmiş hüküm yok. Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim karar veriyor?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan Can Atalay'ın tahliye edilmemesiyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yanıt verdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Atalay hakkında kesinleşen bir ceza olmadığını belirten Baş, "Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay’da. Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim, nasıl karar veriyor? Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi? Milletvekili değilse şu anda yapılan seçimde nasıl TBMM Başkanlığı’na aday olabiliyor?" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz Tunç, Atalay'la değerlendirmesinde "Yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı'na başvurular var ve başkanlık bu başvurular neticesinde elbette ki o yargı süreciyle ilgili gelen cevaplara göre hareket edecektir. Hüküm verilmiş ve hükümlü olarak dosyası devam ediyor. Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" demişti. (HABER MERKEZİ)