Erkan Baş: İktidarın kurduğu tuzağı boşa çıkardık

Seçim sistemindeki değişikliğin iktidarın tuzağı olduğunu belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş “Oyunu kuralına göre oynadık. İktidarın tuzağını boşa çıkardık” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1 yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ırkçı açıklamalarına cevap veren Baş, “Oradaki 'Tito artığı' sözü aslında gerçekten suyun öte yanından gelenlere dönük düşmanlığın ifadesi. Bunu teşhir etmek istedim... O kadar cahil ki ben gurur duyuyorum soyismimle” dedi.

Baş’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-İnsanlar etnik kimliklerini kendileri belirleyemez ki. Bunlar ayrımcılık konusu olamaz. Biz eşit yurttaşlık mücadelesi veriyoruz.  Buradaki zihniyet beni hedef tahtasına yerleştirirken Türkiye’deki milyonlarca insanı karşısına aldı. 'Soyismini saklıyor' diyor. O kadar cahil ki. Gurur duyuyorum ben soyismimle. Benim soyismim Jusoviç tam Türkçe karşılığı Yusufoğlu demek. Bu kadar basit. Hiçbir şey mi bilmiyorsun? Naim Süleymanof diye bir şey de mi duymadın. Bu kadar cahil. Burada kimsenin bilmediği sadece Destici’nin ve ırkçıların görebildiği bir sır var! Türkiye’de benim gibi milyonlarca insan var.

- İmamoğlu’nu da Pontus’lukla suçladılar. Kılıçdaroğlu alevi kimliğiyle hedef tahtasına oturuldu. AKP genel başkanı Ermeni yurttaşlardan bahsederken söze “affedersiniz Ermeni” diye başlıyor. Zihnin arkasında şu var; Bu bize karşıysa Türk olamaz.

- AKP o kadar zor durumdaki HÜDA PAR gibi bir gram katkı yapacaksa yüzlerce kilo zarar verecek bir ittifaka girmek zorunda kalıyor. Bütün varlığı cumhuriyet, laiklik, kadın düşmanlığı temelli. HÜDA PAR denince insanların aklına Hizbullah’ın katliamları, cumhuriyet düşmanlığı, kadın düşmanlığı gelir. Böyle bir partiden medet umuyorsunuz. Bu nasıl bir çürüme, bitiş sürecine girdiğinizi gösteriyor. 

- İktidarın, kendisi hak etmediği halde en fazla milletvekili çıkartacak, muhalefeti de birbirine düşürecek bir oyunu vardı. Seçim listeleri teslim edildiği gün itibarıyla bu oyun bozuldu. Oyunu kuralına göre oynadık. İktidarın bize kurduğu tuzağı boşa çıkardık. En doğru seçenek çoklu ama il bazında ayrıntılı çalışılmış bir plan yapmaktır. Bütün seçim bölgelerinde de tek bir partiden girilmesinin doğru olmadığını düşündük. Siyaset sadece matematiğe sığmaz aynı zamanda toplumsaldır. Tüm seçim bölgelerinde tek tek çalışmalarımızı yaptık. İttifakımızın en yüksek sayıda vekil çıkarabileceği şekilde oy alabileceği bir modeli geliştirdiğimizi düşünüyoruz. (HABER MERKEZİ)