Erkan Baş: Annem bile, 'oyları bölmeyin' diyor

tv100'de yayımlanan 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, seçimde 'oyların bölünmesi' konusuna da değindi: "Annem bile, 'oyları bölmeyin' diyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına katılırken, partisinin seçim stratejilerini anlattı. Baş, "Türkiye’nin en genç partisiyiz, üyelerimiz siyasette yeni insanlardan oluşuyor. Alışılmış siyaset kalıpların dışında bir davranış biçimimiz var. Başkalarının söyleyemeyeceği şeyleri söyleyebilecek kuvvetli fikirlerimiz var" dedi.

Candaş Tolga Işık'ın, "Sizce Türkiye'nin en büyük 3 sorunu ne?" sorusuna yanıt veren Erkan Baş, "Ekonomi ve tek adam rejimi bir sorun ancak bence en büyük sorun, gençliğin hayallerinin olmaması. Üniversitede yaptığım çalışmada öğrencilerin hayalinin olmamasını görmek beni çok üzdü" dedi.

'MİLLET İTTİFAKI İLE NEYİN GİTMESİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA ANLAŞIYORUZ'

Erkan Baş, "TİP’in iktidar olması denilen şey aslında bugün halkın dışarıya itilen en geniş kesimlerinin örgütlenmesi demektir. En temel yanlışımız hep birinin bizi kurtarmasını bekledik. TİP, bu algıyı yıkmak için uğraşıyor" diye konuştu.

Erkan Baş, açıklamasının devamında, "Millet İttifakı ile neyin gitmesi konusunda anlaşıyoruz ama neyin gelmesi konusunda anlaşamıyoruz. Eğer Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir yanlışa düşmezlerse, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak değil de çöpe atacak bir adayla çıkarlarsa biz desteklemek istiyoruz. Halkın en geniş kesimlerini karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, görüşmeden dahi destek veririz" ifadelerini kullandı.

'BİZ ASLA OY BÖLMEYECEĞİZ'

"Oyların bölünüp, bölünmeyeceği" konusuna da değinen Erkan Baş, "Annem bile, 'oyları bölmeyin' diyor. Biz AK Parti'ye karşı mücadeleyi sekteye uğratacak hiçbir şey yapmayız. Bu 20 yılın hesabını soracak bir kuvveti yaratamazsak, 10 yıl sonra 'AKP' yerine BKP gelir. O yüzden biz asla oy bölmeyeceğiz. Bizim, ittifak görüşmelerinden önceydi. ‘Kurtuluş ve kuruluş programı’ çıkartmıştık. Bunu CHP’yi temsil eden Kemal Kılıçdaroğlu’na da verdik, fikirlerimizi paylaştık. Onların değerlendirmelerini dinledik. Sonuçta birlikte bir ittifak içerisinde olamayacağımızda anlaştık" dedi. (HABER MEKREZİ)

 

 

Etiketler Erkan Baş TİP