Eriyen buzul 22 yıl önce ölen kişinin cesedini ortaya çıkardı

Avusturya polisi, ülkenin en hızlı eriyen kara buzullarından Schlatenkees'te 2001 yılında hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde durulan 37 yaşında bir erkek cesedinin bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'nın Tirol bölgesinde ülkenin en hızlı eriyen kara buzullarından birinde 22 yıl önce öldüğü değerlendirilen bir kişinin cesedi bulundu. Schlatenkees'te bulunan cesetle ilgili açıklama yapan yerel polis, ceset kalıntılarının 2001'de dağda hayatını kaybeden bir Avusturyalıya ait olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, ceset, 18 Ağustos Cuma günü Tirol'de yaklaşık 2 bin 900 rakımlı Schlatenkees buzulunda bir rehber tarafından bulundu. Konuyu dün kamuoyuna duyuran Tirol polisi, cesedin yakınlarında içinde nakit para, banka kartı ve ehliyetin de olduğu bir sırt çantasının da bulunduğu bilgisini verdi. Polis, cesedin 2001 yılında buzul üzerinde hayatını kaybeden 37 yaşında bir erkeğe ait olduğunu değerlendirdiklerini, DNA testi sonuçlarının birkaç hafta içinde çıkacağını bildirdi.

1986'DA KAYBOLAN DAĞDI TEMMUZ AYINDA BULUNMUŞTU

Bu yılın temmuz ayında da İsviçre'nin Matterhorn dağına yakın bir buzulda bulunan insan kalıntılarının 1986 yılından bu yana kayıp olan Almanyalı bir dağcıya ait olduğu teyit edilmişti. Polis, dağcının adını açıklamazken, 1986 yılında dağda kaybolan erkek dağcının kaybolduğunda 38 yaşında olduğunu ve bir yürüyüş sırasında kaybolduğunu belirtmişti.

1986 yılından bu yana kayıp olan dağcının bulunması, iklim krizi sebebiyle eriyen dağ buzullarının beraberinde getirdiği son buluntu olmuştu. Dağcının cesedi temmuz ayının başında Zermatt üzerindeki Theodul buzulundan geçen bir grup dağcı tarafından bulunmuştu. Dağcılar, buzulun üzerinde bir yürüyüş ayakkabısı ve krampon görmüştü. Buluntular üzerinde yapılan DNA testi, cesedin ismi henüz açıklanmayan ve 37 yıldır kayıp olan dağcıya ait olduğunu göstermişti. (DIŞ HABERLER)