Erhan Usta: İYİ Parti üçüncü parti konumuna yükselmiştir

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "İYİ Parti'ye karşı genelde bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Anketlerde de görüyoruz, sivil toplum görüşmelerimizde de aynı şeyi müşahede ettik. Bugün Türkiye’de İYİ Parti üçüncü parti konumuna yükselmiştir. Ciddi bir kararsız kesim vardır onları kendine çekecek en ciddi parti de İYİ Parti’dir" dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Samsun İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin pandemiye çok kötü bir ekonomik durumla yakalandığını belirten Usta, "Bizim gibi ülkelerde milli gelirinin yaklaşık yüzde altısı kadar ülkeler esnafına, işsiz kalan insanına yani pandemide doğrudan etkilenen insanlara milli gelirinin yüzde altıya kadar karşılıksız transfer yapmışken bizim ülkemizde bu oran yüzde 0,5 oranında kaldı. Dünyada bizim gibi ülkelerin ortalaması yüzde 6 dediğimizde bunun karşılığında yaklaşık 300 milyar bir karşılıksız transferin yapılması beklenirdi. Ancak hükümet bugüne kadar sadece 8 milyar bir harcama yapabildi. Pandeminin etkisini esnaf başta olmak üzere ve işsiz kalan insanlar çok ciddi ölçüde gördü. Bu sıkıntılarla Türkiye ekonomisi boğuşuyor" dedi.

'İYİ PARTİ 3. PARTİ'

Mevcut hükümetin Türkiye’ye vereceği bir şey kalmadığını iifade eden Usta, "İYİ Parti'ye karşı genelde bir teveccühün olduğunu görüyoruz. Anketlerde de görüyoruz, sivil toplum görüşmelerimizde de aynı şeyi müşahede ettik. Bugün Türkiye’de İYİ Parti üçüncü parti konumuna yükselmiştir. Ciddi bir kararsız kesim vardır onları kendine çekecek en ciddi parti de İYİ Parti’dir" değerlendirmesinde bulundu.

'ESNAFA KÜÇÜK BİR PAKET AÇIKLANDI'

Esnaf için açıklanan paketi yetersiz bulan Usta, "Esnafa küçük bir paket açıklandı. Gelir vergisine tabii olan esnafların dahi bu destekten yararlanamayacağını görüyoruz. Esnafın başka şikayetleri de var. Zincir market furyası küçük esnafı çok sıkıntıya sokuyor. Bağkur primleri çok yüksek oranda artırıldı. Buralarda da hükümetin kolaylaştırma yapması lazım. Esnafı vergisini ödeyemez, kirasını ödeyemez, bağkur primi ödeyemez bir hale getirmenin bir mantığı yok, iktisaden de çok yanlış. Buradaki sistemik bir sıkıntı. Sistemin tamamen çökmesi Türkiye ekonomisine çok ciddi zarar verecektir. Esnaf kefalet kooperatiflerinden alınan kredilerde sıkıntı var bu kredilerin de faizsiz olarak ertelenmesi gerekiyor. İşler düzelmedi hala bozuk pandemi devam ediyor dolayısıyla bizim talebimiz şu oldu; buradaki zor durumda olan esnafın kredilerinin bir yıl süreyle ertelenmesi ve faizlerinin hazine tarafından karşılanması. Hazine Devlet böyle zamanlarda lazım. Bütün dünya esnafına yardım ederken Türkiye’nin yardım etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir" dedi. (DUVAR)