Eren Keskin: Boğaziçili öğrencilerle görüşmeme izin verilmedi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylem nedeniyle gözaltına alınan öğrencilerle görüşmek için emniyete giden Avukat Eren Keskin, 'yukarıdan izin verilmediği' gerekçesiyle görüş yaptırılmayarak avukatlık hakkının engellendiğini söyledi.

Avukat Eren Keskin.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Eren Keskin, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestonun ardından gözaltına alınan öğrencilerle görüşmesine izin verilmediğini açıkladı. 

Sosyal medyadan paylaştığı mesajda gözaltındaki öğrencilerle görüşmek için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde önce avukatlara ayrılan görüşme odasına alındığı ve 'bekleyin getiriyoruz' denildiğini belirten Keskin bir süre sonra gelen polisin görüşme yapamayacağını söylediğini söyledi. Avukat Keskin, "Şu anda görüşemezsiniz, yukarıdan böyle diyorlar" denildiğini belirtti. Keskin, "Avukat görüşme hakkım engellendi. Bravo size" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne 1 Ocak günü Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından 4 Ocak günü öğrenciler ve mezunların katıldığı bir protesto gösterisi düzenlenmişti. Dünden itibaren bu gösteriye katıldıkları gerekçesi ile 30'dan fazla öğrenci evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)