Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık’tan 'provokasyon' uyarısı: Peşini asla bırakmayacağız

Kepçe operatörüne “Kapat o evin önünü, onlar CHP’li” talimatı veren kişi hakkında açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, “Üzerine gitmezsek ileride daha büyük provokasyonlar yapılacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kendisini gazeteci olarak tanıtarak iş makinesinin üzerine çıkan bir kişi CHP'li vatandaşların evlerinin önünü kar küreterek kapattırdı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisini “Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’na bağlı Türkiye’nin Sesi Gazetesi’nden” sözleriyle ve Kıvanç Ay olarak tanıtan bir kişinin, karla mücadele aracının operatörüne, “Karları şu evin önünde at. Kapat o evin önünü. Onlar CHP’li” dediğine ilişkin videoya tepki gösterdi.

'YOL AÇIK OLMASA DORSE ORAYA GİREBİLİR Mİ?'

Videodaki kişinin belediyenin kasıtlı olarak Süleymanlar Mahallesi'nin yollarını açmadığı iddiasına değinen Posbıyık, “Biz Ereğli’de devletimizin ve müteahhitlerimizin yardımıyla işlerimizi gayet güzel yürütüyoruz. En az zararla bu işleri kapatmaya çalışıyoruz. Ancak dışarıdan bize bir müdahale olmasın, herkes kendi işine baksın. İl Özel İdaresi’nin koskoca dorsesi Ova Köyü’nden kepçeyi yüklüyor. Vilayetten veya daha üst kademelerden emir gelmiş bir tane aracı dorse ile Süleymanlar Mahallesi’ne getiriyorlar. Orada zaten yollar açık. Yol açık olmasa dorse oraya girebilir mi?” diye konuştu.

'BELEDİYE BAŞKANI GÖNDERDİ DİYOR AMA ÖZEL İDARENİN EMRİNDE'

“Önce kendi evinin önünü açtırıyor, oradaki karları ‘CHP’li bunlar’ diyerek yan taraftaki evin önüne yığıyorlar” diyen Posbıyık şöyle devam etti:

“Bunu muhabirler de mikrofona söylüyor. Ereğli Belediye Başkanı’na saygısızca laflar söylüyor. ‘Şov yapıyor’ diyor, ‘Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu araç buraya geldi’ diyor, ‘Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu aracı buraya gönderdi’ diyor. Ama dorse, İl Özel İdaresi’ne ait, tespit ettik fotoğraf ve videolar elimizde. Dorse üzerindeki kepçe de Orman İşletmesi’nin kepçesi. Ancak kardan dolayı köy yolları kapalı olduğu için geçici hizmetle Özel İdare’nin emrine verilmiş.”

'OPERATÖRLE KONUŞTUK AMA YUKARIDAKİNİN İSMİNİ SÖYLEMİYOR'

Kepçe operatörüyle görüştüklerini aktaran Posbıyık, “Aracın operatörüne sorduk ‘Efendim ben gelmezdim mahalleye, şantiye şefi Kaan Bey talimat verdi’ diyor. Kaan Bey de bizim arkadaşlara telefon ediyor, ‘Bana yukarıdan emir geldi, mecburdu, üzgünüm’ demiş ama yukarıdakinin ismi söylenmiyor. Ancak videoda, muhabirler sık sık Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ismini geçiriyorlar. Biz de anlayamadık, çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Yaşananların provokasyon olarak nitelendiren ve suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Halil Posbıyık şunları söyledi:

“Hazırlıklarımızı yapıyoruz, bütün avukatlarımız çalışıyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Benim için oradaki muhabirlerin söylediği laflar önemli değil. Ama Ereğli’de bir provokasyon yapılmaya çalışılıyor ve bunun sadece belediye farkına varıyor. Bu provokasyonlar troller tarafından yapılıyor. Tabi buna da İl Özel İdaresi gibi kuruluşlar yardımcı oluyor. Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride demek ki daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı araya devam edeceğiz.” (ANKA)