Erdoğan'lı etiket tasarlaması sonrası gözaltına alınan Mahir Akkoyun serbest bırakıldı

"Erdoğan sayesinde” etiketlerini tasarlayan Mahir Akkoyun'un serbest bırakılmasına karar verildi. Akkoyun, "Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin fotoğraflarının üzerinde yer aldığı, “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketlerini tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkeme, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Seçim düzenini bozma” ile suçlanan Akkoyun'un serbest bırakılmasına karar verdi. Adliyeden çıkan Akkoyun, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ve alkışlarla karşılandı.

Akkoyun’un savcılık ifadesinde, “Ben bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşımda bulundum. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur” dediği öğrenildi.

'BEN GRAFİK TASARIMCI OLDUĞUMDAN SİYASİ GÜNDEM OLAN ETİKETLERİ TASARLADIM'

ANKA'nın haberine göre Mahir Akkoyun’un savcılık ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Ben grafik tasarımcı olduğumdan siyasi gündem olan Twitter hesabımda paylaştığım etiketleri tasarladım. Sadece ben Twitter adresimde paylaştım, bu etiketlerin dökümünü ve marketlerde yapıştırma işlemini ben yapmadım bunu kimin yaptığı hakkında herhangi bir bilgim yok. Ben bu tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşımda bulundum. Herhangi bir hakaret etme kastım yoktur. Hazırladığım görselleri kullanmak için pek çok kişi mesaj gönderiyordu bunlara cevap vermek zaman aldığından genel bir açıklama olarak tweeti paylaştım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Yakalama kararı hukuka aykırı olup işleme itiraz etmekteyim.”

'ELEŞTİRİ HAKKI KAPSAMINDADIR'

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya ise "Cumhurbaşkanına hakaret’ suçu yasal unsurları oluşturmamaktadır. Müvekkil yalnızca hayat pahalılığı ile ilgili düşüncelerini paylaşmıştır. İfade özgürlüğü ve siyasilere ilişkin eleştiri hakkı kapsamı altındadır. Haksız şekilde gözaltı kararı olmaksızın müvekkile uygulanan fiili gözaltı işlemine de itiraz ediyoruz" dedi ve müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

'SEFALETİ GÜNDEME GETİRMEMDEN RAHATSIZ OLDULAR'

Serbest bırakıldıktan sonra yaşanan sürece ilişkin açıklama yapan Akkoyun, “Yaptığım tasarımların birçoğu aslında bu ülkede hali hazırda var olan yoksulluğu, sefaleti, yüksek fiyatları ele alan ve bunlara dair bir şey söyleyen, bu yoksulluğun sefaletin sorumlularına karşı bir şeyleri ifade eden tasarımlardı. Milyonlarca insanın tasarımları benimsemesi, bunları sokaklara, marketlere, gıda reyonlarına yapıştırması benim hayat pahalılığını gündeme getirme amacımı nihayete erdirmiş oldu. Bugün gördüğümüz dayanışma da bu halkın yoksulluğa, sefalete işçisiyle emekçisiyle tepki gösterdiği, birbirine sahip çıktığı bir zeminin varlığını göstermiş oldu. Bu açıdan mutluyum. Bu söylediklerimden çok rahatsız oldular. Yoksulluğu sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular. Rahatsız etmeye de devam edeceğim” dedi.