Erdoğan'ın 'siyasi yasak' aldığında Saraçhane'de yaptığı konuşma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de yaptığı konuşmada Erdoğan'ın siyasi yasak aldığı dönemde yaptığı konuşmayı hatırlattı: Görüyoruz ki yargı gerçekten bağımsız değil...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine verilen hapis ve siyasi yasak sonrası Saraçhane'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasak aldığı dönemdeki sözlerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Siirt'te yaptığı konuşmada, "Türkiye’de düşünce özgürlüğü yok ve ırk ayırımı yapılıyor. Referansımız İslamiyet. Bizi hiçbir zaman sindiremezler. Batı insanının bile inanç hürriyeti var. Türkiye’de neden buna saygı gösterilmiyor? Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, camiler ise kışlalarımızdır. Okunan ezanı kimse susturamayacak. Türkiye’deki ırk ayırımına kesinlikle son vereceğiz. Çünkü RP diğer partilerle zıt fikirde" demişti.

Bu sözlerinin ardından Erdoğan da İmamoğlu gibi hapis ve siyasi yasak cezası almıştı. Siyasi yasak kararı sonrası Erdoğan'ın Saraçhane'de yaptığı konuşma ise şöyleydi:

"Görüyoruz ki yargı gerçekten bağımsız değil, böylece yargının işleyişine, adalet ilkelerinin değil, siyasetin egemen olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz, güç ve çıkar odakları seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını, önümüzü kesemeyeceklerini iyiden iyiye anlamış olmalılar ki böyle bir yola başvurdular. Bu yol, yanlış bir yoldur. Adalet, gün gelecek yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada açıklanan kararda, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)