Erdoğan'ın PKK açıklamasına Yunanistan'dan tepki: 'Çiğ propaganda'

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Lavrion mülteci kampında PKK'ye eğitim verildiğine dair sözlerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Yunanistan'daki Lavrion mülteci kampında PKK'ye eğitim verildiği' yönündeki açıklamasına Atina'dan tepki geldi. Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Erdoğan'ın sözlerini 'hayal ürünü' ve 'çiğ propaganda' olarak niteledi.

Theodorikakos, "Türkiye'nin, Yunanistan'ın kendisine karşı teröristleri eğittiğine dair karalayıcı iddiasını, herhangi bir kanıt sunmadan tekrarlıyor olması talihsiz. Türkiye'nin kesinlikle hiçbir kanıtı yok" dedi. Yunan bakan, "Bunlar, hakikat ve gerçeklikle alakası olmayan hayal ürünleri. Çiğ propaganda" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giderken uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Yunanistan’daki Lavrion kampının terör örgütü PKK’ye eleman temini için harekete geçirildiğine' dair açıklamaları ile ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

"Yaklaşık 7-8 aydır Lavrion kampına eleman aktararak orada eğitip, oradan da Irak üzerinden tekrar PKK’ya ve diğer taraflara sevk etmeye yönelik bir altyapı var. 7-8 ay öncesine kadar böyle bir şey söz konusu değildi. Biz isimleri tespit ettik. Dışişleri üzerinden, Yunanistan’a bu isimleri bildirdik. “Şu isimler sizin tarafa geçti, burada da PKK eğitimi alıyorlar, isim isim şunlardır” dedik. Bunun üzerine bir hareketlenme var. İkinci bir şey daha var; terör örgütünün kırsalda hareketsiz kalınca şehir içerisinde eylem yapmak konusunda bir atakları var. Bunu birkaç kez Suriye’den Nusaybin hattından, Kızıltepe hattından içeriye sevk etmek suretiyle yapmaya çalıştılar. Bu hatlar engellendi. Bunlar engellenince bu sefer Yunanistan üzerinden talimatlar vermeye başladılar. İki ayağı var. Hem adam eğitmek ve sevk etmek, hem de yurt içerisindeki terör örgütünün şehir içine hareketliliğini Lavrion kampı üzerinden sağlamak gibi iki hamleleri var. Bu iki hamlelerini de Yunanistan’a bildirdik." (DIŞ HABERLER)