Erdoğan'ın NATO çıkışına Finlandiya'dan yanıt: Çavuşoğlu'yla görüşeceğiz

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'yla ilgili bugünkü çıkışını soran gazetecilere yanıt olarak "Çavuşoğlu'yla yarın Berlin'de görüşeceğini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliğiyle ilgili "olumlu görüş içerisinde olmadığı" yönündeki açıklamaları Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'ya soruldu.

Reuters'in haberine göre, G7 Dışişleri Bakanları Zirvesi için Almanya'da bulunan Haavisto olası NATO üyeliği tartışmalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Finlandiya Dışişleri Bakanı, Erdoğan'ın bahsi geçen açıklaması sorulması üzerine Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yarın Berlin'de görüşeceğini söyledi.

Finlandiya'ya yönelik NATO tepkileriyle ilgili sorulara "sürecin sabır gerektirdiği" yanıtı veren Haavisto, "Böyle bir süreçte biraz sabra ihtiyacımız var, bu bir günde olmuyor... Sorunları adım adım ele alalım" dedi. Çavuşoğlu yarın Berlin'de düzenlenecek NATO ülkeleri dışişleri bakanları toplantısına katılacak. 

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Hatta parlamentolarında yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil" demişti. (DIŞ HABERLER)