Erdoğan'ın dünürünün Marmaris'teki projesine mahkemeden engel

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın dünürüne ait araziye özel yaptığı imar plan değişikliği için 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü köyündeki 142 parselde yaşlı bakımevi inşası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliğine mahkeme 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

 Söz konusu arazi, Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın dünürüne ait.

'BİLİRKİŞİ DOĞA LEHİNE RAPOR DÜZENLEDİ'

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, yaptığı açıklama ile uzun süredir yürüttükleri mücadelenin karşılığını aldıklarını belirtti. 

Açıklamada konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: "Yaşanası bir Marmaris ve ortaklaşabileceğimiz bir hayat için Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi’nin birlikte hareket etmesi halk yararına sonuçların kazanılmasında dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Erdoğan ailesinin dünürüne ait arazide yaşlı bakımevi yapılmasının önünü açmak üzere imar plan değişikliğine gitme kararının iptali için açılan davalarda bilirkişi, doğa lehine rapor düzenleyerek davacıların haklılığını gösterdi.

1 Haziran 2023 günü iki tarafı dere, önü deniz olan ve 17 metrede sert zemin bulunan sulak alanda yapılmak istenen projeye, bilirkişi raporu doğrultusunda Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleşen dayanışma, yaşam alanlarının korunması için verilen mücadelede karşılık buldu ve mahkemenin verdiği 'yürütmeyi durdurma' kararı ile yapılmak istenen talana ve tahribata engel olundu." (HABER MERKEZİ)