Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı Akkuyu Santrali'nin yakıt töreni ertelendi

Salı günü rahatsızlanan Erdoğan'ın bugün katılacağı Akkuyu Nükleer Santralı'ndaki tören 2,5 saat ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışı saat 13.30'dan 16.00'ya ertelendi.

Erdoğan, salı akşamı katıldığı bir canlı programda rahatsızlanmıştı. Bunun üzerine programları iptal edilen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katılacağı açıklanmıştı.

Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de canlı olarak katılım sağlayacak.

TÖRENDEN ÖNCE ERDOĞAN İLE PUTİN TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK

Kremlin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılış töreni öncesinde Putin ile Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, görüşmenin ardından Putin ile Erdoğan'ın törene video-konferans ile katılacağını belirtti.

Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sorunlarına ilişkin bilgilerinin olmadığını dile getirdi. 

 

ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZ SON DERECE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GÖREVİNİN BAŞINDA

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bugün yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız son derece güçlü, son derece dinç, son derece sağlıklı bir şekilde görevinin başında. Allah'ın izniyle uzun bir süre de bu ülkeyi yönetmeye devam edecek. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türk milleti, tükenmez bir gayretle çalışan liderinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi, 14 Mayıs'ta bir kez daha zafere eriştirecektir. Çünkü milletimiz, 14 Mayıs'ın tarihi bir seçim olduğunun bilincindedir" dedi. (HABER MERKEZİ)