Erdoğan'ın açılış töreni öncesi okul müdürlerine mesaj: 'Öğrencilerimizi bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı açılış öreni öncesi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerine mesaj gönderip öğretmenlerin ve öğrencilerin de törene gelmesini istedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ankara’da Mamak’ta katılacağı toplu açılış töreni için 39 lisenin okul müdürüne bir mesaj gönderildi. Mesajda, "Cumhurbaşkanımız toplu açılış törenine geliyor. 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi bekliyoruz" denildi. Ayrıca okul müdürlerinin açılışa götüreceği öğrenci ve öğretmen sayılarını da bildirmeleri istendi.

 

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre okul müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle bir talebi olduğunu doğruladı. Bazı okul müdürleri ise 'Böyle bir şey istediler ancak biz öğrencilerimizi götürmüyoruz, doğru bulmuyoruz bu durumu' dedi.

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Sekreteri Sibel Gökçe Evci ise yaptığı açıklamada, "Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi bir yazı olmadan, WhatsApp üzerinden 39 lisenin müdürüne, öğrencilerin ve öğretmenlerin açılışa götürülmesi için talimat verdi. Yerel seçimler öncesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin açılış töreni görüntüsü adı altında AKP’nin siyasi propaganda mitingine götürülmesine izin vermeyeceğiz. Öğrencilerimizi siyasi yığın olarak kullanmalarını doğru bulmuyoruz. Velilerimizi de duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)