Erdoğan'dan talimat: Rektörlere asayiş yetkisi verilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın öğrenci eylemlerine ilişkin, "Asayiş için gereken yapılmalı. Rektörlerin yetkileri ile ilgili yasal düzenleme için çalışması yapın” talimatı verdiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MKYK) önceki gün yapılan toplantısının ana gündem maddelerinden birinin, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci eylemleri olduğu belirtildi. Kulislere yansıyan haberlere göre toplantıda, MYK üyeleri öğrencilere karşı daha sert yaptırımlar uygulanmasını istedi. 

Hürriyet'in haberine göre MKYK üyeleri, rektörlerin asayiş konularında yetkilendirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bunun üzerine, “Asayiş için gereken yapılmalı. Rektörler bu konuda inisiyatif almalı. Rektörlerin yetkileri ile ilgili yasal düzenleme için çalışması yapın” talimatı verdiği öne sürüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre ise MKYK üyelerinin birçoğu, Erdoğan’dan 'daha sert yaptırımlar' uygulanmasını istedi. Erdoğan'ın da bu yönde görüş beyan ettiği belirtiliyor.