Erdoğan'dan Süper Kupa yorumu: Muhalefet partilerinin açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin iptal edilen Süper Kupa finali hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ve Suudi yetkililerle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finaliyle ilgili konuştu. 

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programındaki, konuşmasında "Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü burada altını çizerek vurgulamak istiyorum. Biz başta futbol olmak üzere Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Hangi sebeplerle olursa olsun sporun, günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden beri muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyorum" dedi.

''SİZ ATATÜRK'ÜN ASKERİ DEĞİL İTLERİSİNİZ' DİYENLERLE EL ELE YÜRÜYORLAR'

"Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir, Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir" diyen Erdoğan, "Daha düne kadar -affınıza sığınarak söylüyorum- 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle el ele yürüyenlerin söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye'nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini nasıl savunduğumuz CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. CHP ve şürekası ders vermeyi bıraksınlar. Şayet samimilerse gitsinler önce bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar" ifadelerini kullandı.

Süper Kupa'nın iptali üzerinden provokasyon yapmak isteyenlere izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiselerden dolayı futbolseverlere, 20 yılım futbolla geçti bunlar gibi tribünden seyretmedim, spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden sporun barışı, dayanışmayı, iş birliği temsil eden fair-play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum." (HABER MERKEZİ)