Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Al ithal elemanlarını yanına git Baykar'a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Bu ülkede nelerin olduğundan haberi yok. Al yanına ithal danışmanlarını git Baykar'a. Bak bakalım İHA, SİHA, Akıncılar..." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da partisinin düzenlediği "Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023'e" programında konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede nelerin olduğundan haberi yok. Önce TOGG'u ziyaret etmek istediğini söyledi. Yanındaki ithal danışmanları al, onlar da gelsinler. Bakalım senin teknolojiyi bildiğini sandığın ithal elemanlar ne kadar bu konuda beyinleri çalışıyor, gelsinler görsünler" ifadelerini kullandı.

"Bunlar bu ülkeyi ne sanıyorlar?" diyen Erdoğan, "Hadi git Baykar'a, al o ithal elemanları yanına. Baykar'a git görsünler. Bak bakalım İHA, SİHA, Akıncılar... Şimdi de yenisi geliyor. Kızılelma'yı görsünler. Bu bir aşağılık kompleksidir. Kendini tanımıyor, bilmiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

TÜRKİYE TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR GÜCE DÖNÜŞÜYOR: Türkiye teknolojiyi sadece kullanan, tüketen değil aynı zamanda tasarlayan, genişleten, üreten ve ihraç eden güce dönüşüyor. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda ülkemizin yakaladığı başarıyı, dost düşman herkes kabul ediyor; hatta gıptayla takip ediyor. Ülkemiz genelinde yayılan deneyap teknoloji atölyelerimizle, sayıları 1245'e ulaşan araştırma geliştirme merkezlerimizle, sayısını sıfırdan 323'e çıkardığımız tasarım merkezlerimizle, 92 teknoparkımızla teknolojiye dair ne varsa her alanda varlığımızı hissediyoruz.

CAHİLLİK ALAMETİ: Ancak muhalefetin ne dünyanın ne de teknoloji alanında geldiği seviyeden habersiz olduğunu görüyoruz. Vizyon toplantılarına gelmeyi tenezzül dahi etmeyen ekonomi komiserinin konuşmasını, millet teknoloji görsün diye pazarlamak cahillik alametidir. Anlaşılan CHP'nin başındaki zata zevahiri kurtarmak adına TEKNOFEST'e yaptığı kısa süreli ziyaret yeterli olmamış. Buradan kendisine ülke ülke dolaşmak yerine, yanına ithal danışmanlarını alarak Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri, ARGE merkezlerini, teknoparkları, en azından TOGG'un üretim üssünü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.

ÜLKEDE NELERİN OLDUĞUNDAN HABERİ YOK: Bu zavallı ülkesini ne sanıyor! Bu ülkede nelerin olduğundan haberi yok. Önce TOGG'u ziyaret etmek istediğini yönetim kurulu başkanına söylüyor. Yönetim kurulu başkanı da Bay Kemal'in TOGG'u ziyaret etmek istediğini söylediğinde ben de kendisine dedim ki, 'Fakat Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nı yanına alacaksın'. O da kendisine söyleyince 'Bakan gelecekse o zaman gelmem' demiş. Danışıklı dövüşten yana. TOGG'un birinci derecede sorumlusu Sanayi ve Teknoloji Bakanıdır. Bu devletin bir yatırımıdır. 5 tane babayiğidi bir araya getirmek suretiyle TOGG'u kurduk. Samimi isen buyur, yanındaki ithal danışmanları al, onlar da gelsinler. Bakalım senin teknolojiyi bildiğini sandığın ithal elemanlar ne kadar bu konuda beyinleri çalışıyor, gelsinler görsünler. Bunlar bu ülkeyi ne sanıyorlar? Hadi git Baykar'a, al o ithal elemanları yanına. Baykar'a git görsünler. Bak bakalım İHA, SİHA, Akıncılar... Şimdi de yenisi geliyor. Kızılelma'yı görsünler. Allah nasip eder de 1 ay içinde Kızılelma da havalanırsa zaten olay farklı bir yöne gitmiş olacak. Bu bir aşağılık kompleksidir. Kendini tanımıyor, bilmiyor. Kendini bilmeyen, tanımayan, dünyaya kendini tanıtabilir mi? Tanıtamaz.

İNGİLTERE'DE LOBİLERLE GÖRÜŞMEYİ ELEŞTİREN KILIÇDAROĞLU, LONDRA'DA DOLAŞIYOR: İngiltere'ye gitmiş, para alıp gelecekmiş. Sen hangi noktadasın, hangi parayı alacaksın, nasıl alacaksın? Bunları dünyada neyi, nasıl yöneteceklerinden de haberi yok. Şu anda hiçbir temsil, yetkin olmadığı halde, daha önce İngiltere'deki bu lobilere gidip gelmeyi, oralarla görüşmeyi bu denli eleştiren sen, şimdi ne oldu da Londra piyasalarında dolaşıyorsun. Benim milletim bu tür sağa sola savrulan bir muhalefete 20 yıldır nasıl yol vermediyse inanıyorum ki, bundan sonra da yol vermeyecektir.

PARTİSİNE DE OY VERENLERE DE YAZIK EDECEK: Gelsin Samsun'a, sadece burada teknoloji üreten tesisleri görsün, kendisini güncellesin. Belki o zaman Türkiye'ye yabancıların gözüyle bakmayı, siyaseti de yabancı akıl hocalarının tavsiyeleriyle yapmayı bırakır. Belki o zaman arkası karanlık, sicili bozuk, ithal danışmanlardan medet ummak yerine bu toprakların yetiştirdiği değerlerden ilham alır. Diğer türlü kendisine de partisine de Atatürk'ün hatırasına binaen CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza da yazık edecektir yazık. Elbette aziz milletimiz sandık önüne konulduğunda tüm bunların hesabını yapacak, kimin teknoloji özürlü kimin de teknoloji gurusu olduğunu Bay Kemal ve yurt dışındaki vasilerine gösterecektir.

BİR TARAFTA CUMHUR İTTİFAKI BİR TARAFTA VAMPİRLERİN OLDUĞU BLOK: Muhalefetin artık cehalet ve gafletle açıklamayacak söylemleri, esasen ülkeye ve millete yönelik faşist bir zihniyeti deşifre etmektir. Giderek hoyratlaşan, giderek insanımızın aklını, inancını, değerlerini hedef alan bu beyanatlar millet düşmanlığının işaretleridir. CHP'nin kodlarında var olan bu çarpık bakış açısı maalesef masadaki diğer ortaklarına sirayet etmiştir. AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olan yerli ve milli siyaset bloğudur. CHP ve şürekasının vitrinde gözüktüğü, ama arkasında daha kimlerin olduğu belirsiz, eski Türkiye'nin emperyalist ve vampirlerin olduğu bloğudur. (HABER MERKEZİ)