Erdoğan'dan Gazze açıklaması: Tarafları itidalle hareket etmeye çağırıyoruz

Hamas ve İsrail arasında Gazze Şeridi'nde yaşana saldırılarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ın sabah saatlerinde İsrail'e roketli saldırılarının ardından İsrail ordusunun Gazze'ye operasyon başlatmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı bu sabah "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Saldırıda 5 bin roket ve havan fırlatıldığı belirtildi. Hamas'a bağlı silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu savaş uçaklarıyla abluka altındaki Gazze Şeridi’ne  'demir kılıçlar' operasyonu başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki farklı Hamas hedeflerini vurmaya başladığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıyla ilgili, "Savaştayız ve kazanacağız. Düşmanlarımız hiç bilmedikleri bir şekilde bedel ödeyecek" dedi. (HABER MERKEZİ)