Erdoğan'dan erken seçim yorumu: Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi bizim gündemimizde yer alır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimle ilgili kendisine sorulan bir soruyu, "Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi bizim gündemimizde yer alır" diye cevapladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin  grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soruya, "Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi bizim gündemimizde yer alır" yanıtını verdi.

ÜÇ TARİH KONUŞULMUŞTU

AK Parti’nin son MYK toplantısında seçim tarihi ile ilgili birçok olasılık değerlendirildiği aktarılmıştı. AK Partili yetkililerin mevsimlik işçilerin hareketliliği, seçmenlerin okulların kapanması nedeniyle memleketlerine erken gitme ihtimali gibi durumları da göz önünde bulundurarak 30 Nisan’dan 18 Haziran’a kadar olan seçenekleri, yani 10 ‘pazar’ gününü masaya yatırdığı, toplantıda seçim tarihi olarak 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs öne çıktığı ancak bir karara varılmadığı bildirilmişti.

Erken seçim kararı için iki yol var. Birincisi Meclis’te 360 milletvekilinin "evet" oyu vermesi. Bunun için AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısı yeterli değil, yani muhalefetin desteği gerekiyor. İkincisi ise Cumhurbaşkanı’nın seçim kararı alması. Bu durum "Meclis’in feshi" olarak değerlendiriliyor. 6 Nisan’dan sonraki bir seçim tarihine kapıları kapatan muhalefet partileri, "Gerekirse Erdoğan Meclis’i feshetsin ve seçime öyle gidelim" diyor. (HABER MERKEZİ)