Erdoğan: Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz ama milletin imkanlarını teröristlere peşkeş çekmelerine izin vermeyiz

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü yangınla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediye dahil kimin sorumluluğu, ihmali, kusuru varsa hepsinin üzerine kararlılıkla gidilecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftar programında konuşma yaptı.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faciayla ilgili adli ve idari tahkikat hemen başlatılmış ve 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dahil böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu, ihmali, kusuru varsa hepsinin de üzerine kararlılıkla gidilecektir" diye konuştu.

'BAZI İLLERİMİZDE BÖLÜCÜ ÖRGÜT SEMPATİZANLARININ PROVOKASYONLARINI BOŞA ÇIKARDIK'

31 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını söyleyen Erdoğan, "Birkaç münferit hadise dışında Allah'a şükürler olsun demokrasimize gölge düşürecek hiçbir üzücü olay vuku bulmadı. Bazı illerimizde bölücü örgüt sempatizanlarının provokasyonlarını da siz emniyet güçlerimizle boşa çıkardık. Bu seçimler milli iradenin gücünün yanı sıra her seçim gündeme getirilen kimi ithamların asılsız olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

'SONUÇLAR UMDUKLARI GİBİ ÇIKMAYINCA SANDIĞIN İTİBARINA ZARAR VEREN İTHAMLARDA BULUNDULAR'

"Sonuçlar umdukları gibi çıkmayınca sandığın itibarına zarar veren ithamlarda bulunanların bir daha bu yollara tevessül etmeyeceklerine inanıyorum" diyen Erdoğan, "Bunu da ülkemiz, milletimiz ve gelecek kuşaklar adına değerli kazanım olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Türkiye hangi kökene, meşrebe, partiye mensup olursa olsun 85 milyonun tamamının ortak yuvasıdır, ortak vatanıdır. Çok partili demokrasimiz ise uğruna gerçekten ağır bedeller ödeyerek 75 yılda canımızla terimizle inşa ettiğimiz muazzam ve muhkem bir binadır. Bu ortak değerlerimize ne kadar samimiyetle sahip çıkar, güçlendirirsek istikbalimiz için o derecede iyi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

'SON SEÇİMLERLE BİRLİKTE BU KARARLILIĞIMIZ DAHA DA PERÇİNLEŞMİŞTİR'

"Siyaset üstü görmemiz gereken bir diğer konu da terör belasıdır. PKK'sından FETÖ'süne, DEAŞ'ından DHKP/C'sine hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri milletimizin düşmanıdır. Teröre karşı çok etkin bir mücadele yürüttük ve yürütüyoruz. Türkiye'nin ve bölgenin geleceğinde teröre yer olmadığını dost düşman herkese göstermekle kararlıyız. Son seçimlerle birlikte bu kararlılığımız daha da perçinleşmiştir. Geçmişte olduğu gibi Türkiye'nin siyasetini, ekonomisini, diplomasisini terör örgütleri vasıtasıyla dizayn etmeye çalışanlar inşallah emellerine ulaşamayacaktır. "

'BİRİLERİ YİNE SOKAKLARIMIZI TERÖRİZE ETMEYE KALKIŞTI'

"Can çekişen terör örgütlerini yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz. Bunları çok yakından takip ediyoruz. Özellikle dün akşamdan itibaren bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma, milletimizin malına, mülküne saldırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkıştı. Emniyet güçlerimiz bu provakatörlere gerekli müdahalelerde bulunarak olayların büyümesini engellemişlerdir. Her kim şiddeti, kaosu, eşkıyalığı, vandallığı bir hak arama yolu olarak görürse, dün olduğu gibi yine karşısında devletimizin çelikten yumruğunu bulacaktır. Dünyanın hiçbir medeni devleti böyle bir şeye göz yummaz. Türkiye Cumhuriyeti de bir çadır devleti değildir, olmayacaktır."

'MİLLETİN İRADESİNE VE TAKDİRİNE HİÇBİR ŞEKİLDE HÜRMETSİZLİK ETMEYİZ AMA...'

"Milletin iradesine ve takdirine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz ama Kandil'deki terör baronlarının da farklı maskeler altında baskıyla vatandaşlarımıza tekrar musallat olmalarına, şehirlerimizin huzuruna ve barışına kast etmelerine, milletin imkanlarını dağdaki teröristlere peşkeş çekmelerine, artık geçmişte kalan acıları insanımıza tekrar yaşatmalarına kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz.

Bu tarz teşebbüsler karşısında hukuk devletinin gereği neyse demokrasimiz neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Tüm siyasi aktörlerden de hukukun üstünlüğüne saygı göstermelerini bekliyoruz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi de ekonomiden bağımsız görmüyoruz. Tüm bu alanlardaki başarıların diğerini geliştirdiğine, desteklediğine inanıyoruz."

'ENFLASYON YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DÜŞECEK'

"Bugüne kadar hep özgürlük, güvenlik dengesini korumaya gayret ettik. Birini ötekine tercih etmeden, dengeli bir şekilde bugünlere geldik. Son 21 yılda olduğu gibi gelecekte de hak ve özgürlükler alanında reformlarımızı idame ettireceğiz. Ekonomide yol haritamız olan orta vadeli program ve 12. Kalkınma Planımızı uygulamakta kararlıyız. Büyümeyi taviz vermeden, istihdamı ve ihracatımızı artırıyoruz, cari açığımızı iyileştiriyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine inşallah hep birlikte şahit olacağız. Bugün TÜİK tarafından açılan verilen aylık enflasyonun Mart ayında gerilediğini gösteriyor. Enflasyonun düşmesi yapılan ücret artışlarını önleyerek kalıcı refah artışlarını sağlayacaktır."

'ZEHİR TACİRLERİNİN TEPESİNE BİNMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ'

"Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede de etkin kararlı ve kapsamlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak kendini devletten, hukuktan üstün gören şehir eşkiyalarına da nefes aldırmayacağız. Bilhassa istikbalimizin güvencesi olan gençlerimizi hedef alan zehir tacirlerinin tepesine binmekten geri durmayacağız."

(HABER MERKEZİ)