Erdoğan'dan bayram mesajı: Yerli aşı yıl sonunda hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajını paylaştı. Erdoğan, herkese aşı olma çağrısında bulunurken yerli aşının kullanıma hazır olacağı tarihi de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı mesajını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Erdoğan, geçtiğimiz bayramların korona virüsü gölgesinde geçtiğini hatırlatarak yerli aşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'YERLİ AŞI YIL SONUNA KADAR KULLANIMA HAZIR'

“Yerli aşımızı yıl sonuna kadar kullanıma sunmayı umuyoruz” diyen Erdoğan şunları söyledi: "Bu yıl salgını önemli ölçüde kontrol altına almış, normalleşme adımlarını atmış bir ülke olarak, bayrama biraz daha iyi şartlarda kavuştuk. Aşılamada, dünya ortalamasına göre gayet iyi bir seviyedeyiz. Aşı tedariki konusunda da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor."

Erdoğan herkese aşı olma çağrısında bulundu: "Bu hastalığı kimin nerede yakalayacağı hala bilinmiyor. Kendimizi korumaya yönelik tedbir almak şart. Elimize salgın tehdidiyle mücadelede daha iyi imkanlar geçene kadar böyle devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)