Erdoğan’dan Asiltürk ziyareti: İttifak arayışı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti siyaset kulislerini hareketlendirdi. Erdoğan’ın özel basım Kuran’ı Kerim hediye ettiği ziyaret “ittifakı genişletmek” için “yoklama” olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmazken, Erdoğan’ın Asiltürk’e özel basım bir Kur’an-ı Kerim hediye ettiği öğrenildi. İktidar ve muhalefet partilerinde ittifakların tartışıldığı bir dönemde gerçekleşen ziyaret Ankara kulislerini hareketlendirdi.

SAADET PARTİSİ BİR GÜN ÖNCE ÖĞRENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabah paylaşılan günlük programında yer almayan ziyaretin bilgisi gün içinde Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Edinilen bilgiye göre yapılacak görüşmeden Saadet Partisi yetkililerinin bilgisi vardı, ancak Cumhurbaşkanlığınca duyurulması sürpriz oldu.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, görüşmenin içeriği ile ilgili bilgilerinin olmadığını belirtirken Erdoğan ile Asiltürk arasında geçmişe dayanan bir hukuk olduğuna dikkat çekti.

Aydın, “Tayyip Bey’in belli aralıklarla bu tür kimi ziyaretler yaptığını biliyoruz. Sayın Asiltürk ile de geçmişten gelen hukukları var. Büyüğü olarak bir nezaket ziyareti yapmış olabilir” yorumunda bulundu.

İTTİFAKI GENİŞLETMEK İÇİN YOKLAMA MI?

Siyaset kulislerinde bu ziyaret Saadet Partisi içinde yaşanan bir tartışmayla ilişkilendirildi. İstanbul İl Başkanının görevden alınıp yeni bir ismin atanmasıyla ilgili tartışmada partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile Asiltürk’ün karşı karşıya geldiği biliniyor. Erdoğan’ın ziyareti de bu kapsamda “ittifakı genişletme” tartışmalarında bir “yoklama” olarak yorumlandı.

ERDOĞAN YÜZDE 50’Yİ GEÇMEYE ÇALIŞIYOR

Bütün anketlerde Cumhur İttifakı oylarının 47-48 bandında yer aldığına dikkat çeken bir siyasetçi yeni kurulan partiler nedeniyle AK Parti’de yaşanan kayba işaret etti, ziyareti, “1 puan bile çok önemli, Erdoğan 50’yi geçmeye çalışıyor” sözleriyle yorumladı.

SAADET PARTİSİ’NİN KONUMUNU İLKELERİ BELİRLER

24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer alan Saadet Partisi’nin Erdoğan’ın bu ziyareti sonrasında bir tutum değişikliğine gidip gidemeyeceği ile ilgili sorulara parti kaynaklarından “Bir tutum değişikliği olacağını sanmam”, “18 yıl sonra ne oldu da bugün değişecek” şeklinde yanıtlar verilmesi dikkat çekti.

Bir parti yöneticisi ise, “Sayın Cumhurbaşkanı bir tıkanıklık görüyor bir arayış içindeyse muhalefetin neleri dile getirdiği ortada. Bu konularda atılacak adımlara kimse hayır demez. Ancak bunların ittifakla ilişkilendirilmesi doğru değil. Saadet Partisi ilkeleri doğrultusunda konumunu muhafaza eder, siyasetini ilkeleri belirler” dedi.