Erdoğan Zelenskiy ile görüştü: 'Ortaklığımız derinleşiyor, ordularımız güçleniyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir telefon görüşmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbas geriliminin yeniden tırmanmakta olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Ukrayna ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel meseleler ele alındı.

Zelenskiy ise görüşmenin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada iki ülkenin 'ortaklığının derinleşmekte olduğunu' belirterek, "[Ortaklık] şimdiden, ülkelerimizin silahlı kuvvetlerini güçlendiriyor" dedi. Zelenskiy, Ukrayna ile Rusya arasında planlanan serbest ticaret anlaşmasının da ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin Ukrayna'ya Bayraktar TB2 SİHA'ları satması Rusya'nın tepkisini çekmiş, bu SİHA'ların önceki hafta ilk kez Donbass'taki Rusya yanlısı isyancılara karşı kullanılması Moskova'da rahatsızlık yaratmıştı.

Öte yandan, Rusya'nın önceki gün Donbass'ta üretilen ürünlerin Rus ürünleriyle denk statüye sahip olmasını öngören kararnamesi de Kiev-Moskova hattında gerilimi tırmandırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı ekonomik kararname sonrasında Ukrayna Moskova'ya nota verdi. (DIŞ HABERLER)