Erdoğan: Yunanistan kendine çekidüzen verme yoluna girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kilit atma konusunda hassasiyetimiz kararlılıkla sürüyor. Yunanistan bunun farkında olduğu için kendilerine çekidüzen verme yoluna girdiler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bakanlığın 'Ege'de görev uçuşlarını gerçekleştirdiğini' açıkladığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16'ların, Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından 'radar kilidi atılarak taciz edildiği' iddiasına ilişkin şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreterliği ile gerek diğer temsilciler ile görüşmeleri sürdürüyor. Kilit atma noktasında hassasiyetlerimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında olduğu için kendilerine çekidüzen verme yoluna girdiler. Şahsımın da son hafta içinde yaptığı konuşmalarda ortaya yönelik açıklamalarım bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını daha iyi düşünerek verecektir. Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz."

Erdoğan, "Türkiye'nin doğal gaz tedariği konusunda bir sıkıntısı var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Doğal gaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok." (HABER MERKEZİ)